Teamfores'ten akıllı ofis tasarımı!
TeamFores Mimarlık tarafından yapılan Bener Hukuk Bürosu, bina yapısı, iç mekan dekorasyonu, kullanılan sistemler, yenilikçi uygulamalar ve dış cephe tasarımıyla fonksiyonel tasarımın en başarılı örneklerinden biri olarak kullanıma açıldı.
Mimari ve iç mimari tasarımı TeamFores Mimarlık tarafından yapılan Bener Hukuk Bürosu, bina yapısı, iç mekan dekorasyonu, kullanılan sistemler, yenilikçi uygulamalar ve dış cephe tasarımıyla fonksiyonel tasarımın en başarılı örneklerinden biri olarak kullanıma açıldı.
Mimar Serter Karataban tarafından Gökbilimci Johannes Kepler’ın “Doğa, sadelik ve bütünlüğü sever” sözünden ilham alınarak tasarlanan Bener Hukuk Bürosu, 960 m2 toplam inşaat alanı ve 2.230 m2 iç mekanıyla Balmumcu Itri Sokak’ta yer alıyor. Profesyonel hayatın zorluğu, sıkıcı ofis ortamları ve kapalı alan atmosferinin verdiği verimsizliğe karşı tasarlanan ofis, her köşesinden izlenebilen İstanbul Boğazı manzarası ve açık alanlarıyla ayrıcalıklı bir çalışma ortamı sunuyor. Otoparkından çatısına kadar yeşille iç içe olan ofisin, garaj ve garaj üstündeki yeşil kıvrımlardan oluşan saçakları da doğayla bütünleşik bir atmosfer sağlıyor.
Yapının konumu itibariyle ağırlıklı olarak batı ve güney cephelerinin manzaraya hakim olması, güneş ışınlarının kontrol altına alınmasını sağlamış. Aksi halde güneş ışınlarının direkt gelmesi çalışanları rahatsız edebilir ve bu ihtimal karşısında manzarayı görmezden gelmek gerekebilirmiş. Bu kabul edilemez durumun karşısında CTB uygulamasına başvurularak, Türkiye’nin bu çaptaki ilk büyük CTB sistemi uygulanmış. Basit ve kolay kullanımlı güneş kırıcılarla güneşten etkilenmeden manzaranın rahatlıkla izlenmesi sağlanırken, binanın orta giriş kotu üzerindeki çıkmalar ile monoblok görüntüsünün de algısı güçlendirilmiş.
Yalın, Fonksiyonel, Akıllı ve Bütüncül İç Mimari Tasarım...
Mimarisinde gösterilen hassasiyet ve unsurların iç mimari tasarımında da yol gösterici olduğu Bener Hukuk Bürosu iç mekanları, binayı tanımanın verdiği avantajla çok kısa sürede tamamlanmış. Her cephenin ayrı ölçüde bir detayı ve her detayın ince, zarif bir bağlantı noktasının olduğu iç dekorasyonda, kullanılan doğramaların 36 mm’lik görüntüde olabilmesi için özel tasarım profiller yaptırılmış. Doğramaların zeminle birleştiği noktalarda yakalanılan 60 mm’lik toplam görüntü, 50 mm süpürgelik ve 10 mm fuga detayı ile tamamlanmış. Tavanlardaki birleşimlerde yine 10 mm fuga detayının kullanıldığı iç mekan tasarımında tüm mobilyalar, Bener Hukuk ve Danışmanlık şirketinin çalışanlarına özel olarak dizayn edilmiş.
Mobilyaların üzerindeki deri kısımların panellerle birleştiği yerlerde özel eloksallı 1.2 mm’lik alüminyum profillerin kullanıldığı iç mekan dekorasyonunda aynı profiller, dayanıklılığı arttırmak için açıktaki tabla ve cumbalarda da kullanılmış. Mobilya, masa ve iç mekan bölücü sistemlerinde kullanılan renklerin ve profil kalınlık oranlarının aynı seçilmesi, binanın bütünüyle estetik bir uyum yakalamış. Duvarların tümünde kullanılan iğne deliği kamera ile çekilmiş siyah-beyaz deniz temalı fotoğraflar ise bina sahiplerinin deniz ve denizcilik tutkusunun hoş bir yansıması olarak düşünülmüş.