15 / 05 / 2024

TEB 'herşey dahil" dedi, hızlı büyüdü

TEB 'herşey dahil

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)'in 2009 yılı 3. çeyrekte şube başına en yüksek büyüme ile en fazla gelişim gösteren banka oldu



Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)'in 2009 yılı 3. çeyrekte şube başına en yüksek büyüme ile en fazla gelişim gösteren banka olduğunu belirten TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu, "2009'un dördüncü çeyreğinde, konut kredisi sektöründeki büyümenin yüzde 13'ünü de biz gerçekleştirdik" dedi.

 2009 yılı içinde TEB'in konut kredisi pazar payını artırmada oncelikli stratejisinin, müşterilerin gelirine uygun taksit tutarları ile konut sahibi yapmak olduğunu hatırlatan Kumoğlu, şunları söyledi: "Yıl boyunca bunu destekleyecek çalışmalar yaptık. 2009 yılının temmuz ayından itibaren bankalarda konut kredisi faizlerinde düşüşler başladı. Ancak bu düşüşler genel olarak kısa vadeli kredilerle sınırlı kaldı, tüketicilerin kira gibi taksit ödeme beklentisini karşılayamadı. Müşterilerimize bu imkanı biz sunalım istedik ve kira öder gibi taksit ödenebilmesi için konut kredisinde 10 yıl vadede faiz oranlarını yüzde 1'in altına çeken ilk banka olduk.10 yıl vadede aylık yüzde 0,95 uygulamamızla konut kredisi taleplerini indirim yaptığımız ilk haftadan 3 katına çıkarttık. Tüketiciler konut alımı öncesi emlakçılar veya konut projelerinin satış ofislerini ziyaret ederek piyasa araştırması yapıyor.Müşterinin konut alımını konut kredisi ile desteklemek için ihtiyacın doğduğu yerde tüketiciyle buluşmak büyük önem taşıyor. Biz de bu strateji doğrultusunda 2009 yılında özellikle emlakçılarda ve yeni inşaat projelerinde etkinliğimizi arttırarak talebin kaynağında ihtiyacın karşılanmasını sağladık. Emlakçılara ve yeni inşaat projelerine özel faiz oranları uyguladık" diye konuştu.

12 ayrı ürün seçeneği ile müşterilerinin gelirine göre kişiye özel ödeme planları sunmayı çok önemsediklerini kaydeden Tuğbay Kumoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Müşterilerimiz tarafından en çok ilgi çeken ürünlerimize değinmek gerekirse; herşey dahil mortgage ürünümüzle müşterilerimize dosya ücreti, sigorta gibi ek masraflar için bütçelerinden hiç para ayırmadan konut kredisi almalarını sağlıyoruz. Taksit Ertelemeli Konut Kredisi ile 'Konut kredimi hemen alsam, taksitlerimi ödemeye 6 ay sonra başlasam' diyen müşterilerimiz için kredi geri ödemelerine bir ay sonra değil, 6 ay sonra başlatabiliyoruz. Kademeli Artan Konut Kredisi ile 'kredi taksitlerim her sene artsa, düşük tutarlarla başlayıp bugün sıkıntı çekmeden ev sahibi olsam, her sene artan tutarlarla evimin taksitlerini ödemeye devam etsem' diyen müşterilerimize ise kademeli artan konut kredisi öneriyoruz. Molalı kredi uygulamamızla müşterilerimize yılda bir kez ödemelere mola imkanı ile sıkışık dönemlerde nefes almasını sağladık"

Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön