02 / 05 / 2024

TEB, konut kredilerinde faiz oranını 0.95'e düşürdü!

TEB, konut kredilerinde faiz oranını 0.95'e düşürdü!

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredilerinde 10 yıl vadede daha önce yüzde 1.09 olan faiz oranını 0.95'e düşürdü



TEB tarafından yapılan yazılı açıklamada, konut kredisi faiz oranının 10 yıl vadede yüzde 1'in altına çekildiği belirtildi. TEB'in daha önce yüzde 1.09 olan 10 yıl vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 0.95'e indirdiği bildirilen açıklamada, Bankanın bu uygulamayla müşterilerinin daha kolay konut sahibi olmasını hedeflediği kaydedildi. TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, “10 yıl vadede sektördeki en rekabetçi faiz oranlarını biz sunuyoruz” dedi.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TEB'de konut faizi yüzde 1'in altında
 
Türk Ekonomi Bankası (TEB) konut kredisi faiz oranını 10 yıl vadede yüzde 0.95'e düşürdü. TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, “10 yıl vadede faiz oranını yüzde 1'in altına çeken ilk TEB oldu” dedi.
Türkiye

Konut kredisinde faiz yarışı 120 aya sıçradı

Konut kredisinde Ağustos'ta başlayan faiz yarışı, bu kez uzun vadelere sıçradı. TEB, 10 yıl vadede faizleri yüzde 1'in altına çeken ilk banka unvanını aldı. Yeni faiz oranıyla 100 bin TL kredi alan tüketici, 11 bin 710 TL kâr edecek.

Bankaların konut kredisinde Ağustos ayında başlattıkları faiz yarışı uzun vadelere de sıçradı. Türk Ekonomi Bankası (TEB) konut kredisi faiz oranını 10 yıl vadede yüzde 1'in altına çeken ilk banka oldu. TEB, daha önce yüzde 1.09 olan 10 yıl vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 0.95'e indirdi.

TEB'in ardından diğer bankalarında 10 yıllık konut kredisinde faizleri yüzde 1'in altına çekmesi bekleniyor. Faiz oranlarının yüzde 1.09'dan yüzde 0.95'e düşmesiyle kredi alanlar vade sonunda 11 bin 710 TL daha az ödeme yapacak.

TEB'den yapılan açıklamada, bankanın bu uygulamayla müşterilerinin daha kolay konut sahibi olmasını hedeflediği kaydedildi.

Hızlı düşüş başladı

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, şunları ifade etti:

"Piyasadaki gelişmelerin ardından, son 2 ayda konut kredisi faizlerinde hızlı bir düşüş yaşandı, ancak bu düşüş 5 yıl vade ile sınırlı kalmıştı. Dolayısıyla konut sahibi olmak isteyen müşteriler uzun vadelerde düşük faiz oranlarından yeterince faydalanamadılar. Müşterilerimizin uzun vadede aylık düşük taksit beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilmek amacıyla, 10 yıl vadede sektördeki en rekabetçi faiz oranlarını biz sunuyoruz."

Cemal Kişmir, TEB'in konut kredisinde en düşük faiz oranlarını uygulamasının yanı sıra komisyon oranları ve masrafları da düşük tuttuğunu belirterek, "Bugünkü rekabet ortamında tüketicilere en uygun koşullarda konut kredisini biz sunmayı hedefliyoruz" dedi.
Vatan


Geri Dön