Genel

Teba Grubu'nun iki fabrikası icradan satılık!

Günkol Güneş Enerjisi ve Klima Sanayi"ne ait İzmir Torbalı"daki 104 bin 175 metrekare yüzölçümlü alan içinde yer alan iki fabrika binası ve diğer tesisleri Torbalı 1. İcra Müdürlüğü"nden açık artırma ile satışa çıkarıldı

1990'lı yıllarda Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Teba Grubu'nun Torbalı'daki 2 fabrikası, icradan satışla çıktı. Günkol Güneş Enerjisi ve Klima Sanayi"ne ait İzmir Torbalı"daki 104 bin 175 metrekare yüzölçümlü alan içinde yer alan iki fabrika binası, arıtma tesisi ve idare binası Torbalı 1. İcra Müdürlüğü"nden açık artırma ile satışa çıkarıldı.

Torbalı 1. İcra Müdürlüğü, tesislerin ihalesini 43 milyon 568 bin TL"ye 12 Kasım'da gerçekleştirecek. İlk satışta teklif edilen fiyat, kıymetin yüzde 60'ını bulmadığı takdirde ikinci satış 22 Kasım'da yapılacak. Teba'nın geçtiğimiz Ağustos ayında da İzmir-Menderes'teki 75 dönümlük fabrikasına alıcı çıkmamıştı. Teba'nın borcuna karşılık Yapı Kredi Bankası'nın mülkiyetine geçen fabrikanın önümüzdeki günlerde satışa çıkarılması planlanıyor.

Grubun birçok şirketi var
Teoman Baygan'ın 1960'lı yılların sonunda Alarko'dan ayrıldıktan sonra temelini attığı Teba, beyaz eşya, klima, pişirici alanlarında faaliyet göstererek hızla büyüdü. şžirket sayısı zamanla 18"i bulan gurup, ABD'de tesis kurarak üretim yaptı. Yaklaşık 20 yıl kadar önce 200 milyon dolara yakın ciro yapan Teba, 2001 krizinden sonra yanlış yatırım sonucu hızla krize girdi. Grubun Torbalı ve Menderes'teki fabrikalarında üretim dururken grupta 2007'de iflas ettiğini açıkladı. Ancak İzmir Cumhuriyet Savcılığı"nın Teoman Baygan ve çocukları hakkında hileli iflas suçlamasıyla açtığı dava halen devam ediyor.