27 / 09 / 2024

Tebernüş Kireçci: Bankalar konut kredisi verme konusunda daha iştahlı olacak!

Tebernüş Kireçci: Bankalar konut kredisi verme konusunda daha iştahlı olacak!

Merkez Bankası faiz kararı sonrası bankalar konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Kredi çekmek isteyenler için fırsatların olacağını aktaran Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, 'Bankalar konut kredisi verme konusunda daha iştahlı olacak' dedi.




Faiz oranlarının bir süredir TCMB tarafından artırılmaması ve faiz indirimlerinin kısa süre sonra başlamasının beklendiğine yönelik açıklamalar sonrasında ihtiyaç  ve konut kredisi faizlerinde belirgin düşüş yaşandı.

Bankalar tarafından bireysel tüketicilere sunulan ihtiyaç kredisi kampanyalarında güncelleme yapılırken, birkaç ay öncesine göre bugün ihtiyaç ve konut kredisi çekecek olan vatandaşların ortalama yüzde 6 daha düşük faizle kredi çekmiş olacakları öngürülüyor. 

Kredi faizlerindeki bu gelişmeleri değerlendiren Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından konut ve bireysel kredilerde ihtiyatlı risk ağırlıklarının düşürüldüğünü söyleyerek ''Bankalar konut kredisi verme konusunda daha iştahlı olacak'' dedi.

İşte Tebernüş Kireçci'nin sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

Bireysel krediler ve konut kredilerinde ihtiyatlı risk ağırlıkları düşürüldü.

Yorumu: Bankalar konut kredisi verme konusunda daha iştahlı olacak!

Eczacıbaşı Grubu Kartal arazisini nasıl satın almıştı?

Tebernüş Kireçci sordu: Depreme karşı güçlendirme diye bir kavram var mı? Yoksa biz mi icat ettik?

Geri Dön