Ekonomi

Tebernüş Kireçci: GYO'lara bir operasyon şart!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten borsadaki son durum için ''GYO'lara bir operasyon şart!'' diyerek açıkladı. İşte o açıklama...

Borsa İstanbul'da küçük yatırımcıların durumu son gündemden düşmüyor.  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesbaından, konuyla ilgili yapılması gerekenşleri sıraladı. Kireçci ilk olarak '' GYO'lara bir operasyon şart!'' dedi ve ekledi; ''SPK düzelmeden borsa düzelmez!'' dedi. Paylaşımın altına ise onlarca yorum ve yüzlerce beğeni geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

''GYO'lara bir operasyon şart!

İçi boş GYO'ların halka arzına izin verenlere ne zaman operasyon yapılacak?

SPK düzelmeden borsa düzelmez!

Son halka açılan GYO'ların performansı görüldü!

Olacağı buydu!

Sağlıklı çalışan bir SPK candır!

Küçük yatırımcıları borsaya yönlendirir!''

 


Cem Ozsahin@cemozsahin adlı takipçi Kireçci'nn yorumuna katıldığını şu kelimelerle ifade etti: ''Katiliyorum.  Tam bir rezalet.'' dedi. 


Emrah KARASU@emre05_23 ''Sadece gyolar değil pahalı arz olan çokça halka arz var . SPK ya operasyon şart

@ibrahim93185245 ''spk yeniden yapılanmalı … katma değer yaratan şirketleri borsaya çeken yeni spk üyeleri gerekiyor …''


simsiyah @simsiyah1111 adlı takipçi ise borsanın bir batakhane olduğunu şu sözlerle açıkladı: '' ''Borsa denilen yer batakhane, kumarhane oldu'' dedi. 

faruk bey @deopaa ise ''SPK BDDK ve kap memurlar ve üst duzeylerin 1.derexe yakınlarının mal varlıkları sorgulanmalıdır MASAK devreye girmeli'' dedi. 


Cengizhan Doğan @CengDogan: ''O tren kaçtı tebernüş bey, firmalar yatırım yapmak ve büyümek için halka arz yapmak yerine, borçlarını halka ödetmek ve haksız kazanç sağlamak için halka arz oluyor, bunun  adı nitelikli dolandırıcılıktan, günün birinde yönetim değiştiğinde bunun hesabı mutlaka sorulur.'' dedi. 

moonlight @captainblackone ''SPK çaycısına kadar didik didik sorgulanmalı araştırılmalı gubfabrikaları bedelsizi bu kadar bekledikten sonra neden iptal edildi ve iptali 11 gün öncesi den şirkete bildirildi o tarihten sonra borsa da spotta satan viopda şort açanlar araştırılmalıdır.spk başkanı istifa etmeli'' ifadelerine yer verildi. 

Borsa İstanbul'da son 5 yılda getirisi yüzde 1000'in üzerinde olan şirketler!

2023'te BIST 30'un en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri!