16 / 07 / 2024

Tebernüş Kireçci: Kazım Taşkent ne kadar haklıymış...

Tebernüş Kireçci: Kazım Taşkent ne kadar haklıymış...

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından 1970'li yıllarda Şeker Fabrikaları'nın ve Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in politikacılarla ilgili yorumlarını kaleme alarak ''Ne kadar haklıymış'' dedi. İşte o paylaşım...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, https://x.com/TebernKireci1 resmi X sosyal medya hesabından  yaptığı paylaşımda; Yaşar Holding'in kurucusu Selçuk Yaşar'ın 1970'li yıllarda Şeker Fabrikaları'nın ve Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu merhum Kazım Taşkent'in politikacılarla ilgili yaptığı değerlendirmelere yer verdi.  Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından Yaşar Holding'in kurucusu Selçuk Yaşar'ın anlattıklarını kaleme alarak '' Kazım Taşkent ne kadar haklıymış'' dedi. İşte o paylaşım....

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

KAZIM TAŞKENT
NE KADAR HAKLIYMIŞ

Yaşar Holding'in kurucusu Selçuk Yaşar anlatıyor:

1970'li yıllarda Şeker Fabrikaları'nın ve Yapı Kredi Bankası'nın çok sevdiğim kurucusu merhum Kazım Taşkent ile birlikteydik. 

O zaman da ülke kötü yönetiliyor ve büyük ekonomik sıkıntılar yaşanıyordu. Başbakan Süleyman Demirel'di. Kazım Taşkent'e, politikacılara gidip, yanlışlarını göstermemizi ve doğru yolu anlatmamızı önerdim. 

Büyük işadamı Kazım Bey, gülüp şöyle dedi:

"Oğlum, sen politikacılara kendi görüşleri dışında hiçbir şeyi benimsetemezsin. Ta ki, uçurumdan düşüp, kafalarını kayalara vuruncaya kadar... Boşuna nefesini tüketme!"

Hiç unutmam bu sözünü. Ne yazık ki haklıydı...

Politikacılarımızın çoğunun ortak davranışı, "dediğim dedik" biçimindedir. Türkiye, politikacı fakiridir. İklimi güzel, toprağı güzel, havası, suyu, denizi güzeldir. Tarihi eserleri vardır, genç insan potansiyeli vardır, ama politikacısı geridir. Bütün işlerimiz, buradan bozulmaktadır.

Turgut Özal’ı desteklemeyen İzmirli işadamları ne kaybetti?

Murat Kurum yeniden bakan oldu! Türkiye'nin konut ve kira sorunu artarak devam edecek!

Geri Dön