11 / 10 / 2024

Tebernüş Kireçci: Kentsel dönüşümde kredi ve hibeler artırılmalı!

Tebernüş Kireçci: Kentsel dönüşümde kredi ve hibeler artırılmalı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kentsel dönüşümde bir yıldan beri kredi ve hibe desteğinin aynı olduğuna vurgu yaparak artırılması gerektiğine dikkat çekti. 




Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubart depremlerinden etkilenen yerlerdeki orta ve hasarlı yapıların yeniden yapılması amacıyla hak sahiplerine kredi desteği ve hibe veriliyor.

Kentsel dönüşümde kredi ve hibe desteği 2023 yılında 750 bin lira olarak açıklanmıştı. Bir yılı aşkın süredir hibe ve kredi desteğinde değişiklik yapılmadığına dikkat çeken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na seslendi.

Kireçci, inşaat malzemelerindeki fiyat artışlarına özellikle de beton ve çimentadaki artışlara dikkat çekerek ''Bakan Bey siz kredi ve hibe bedellerini artırmayı düşünüyor musunuz?'' diye sordu. İşte Kireçcii'nin sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

Kentsel dönüşümde kredi ve hibeler artırılmalı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden yapılması amacıyla hak sahiplerine kredi desteği ve hibe veriliyor.

6 Ekim 2023'te açıklanan 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi bedeli aradan 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen aynı. Zamlanmadı.

Betoncular ve çimentocular başta olmak üzere inşaat malzemecileri zam üstüne zam yapıyor.

Bakan Bey siz kredi ve hibe bedellerini artırmayı düşünüyor musunuz?

@murat_kurum @tcbestepe  @RTErdogan 

Deprem bölgesinde soygun var! Çimento baronu C30 betonun metreküpünü 2 bin 650 TL’ye çıkaracak!

Ev sahibi kiracı savaşı nasıl biter? Tebernüş Kireçci açıkladı!

Barınma sorunu neden giderilemiyor?

 


Geri Dön