Eğitim

Ted Rönesans koleji açıldı!

2014-2015 öğretim yılı, İstanbul’un Anadolu Yakası’nı yepyeni bir kolej ile tanıştırdı. Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle, Rönesans Eğitim Vakfı iştiraki olarak kurulan TED Rönesans Koleji, ilk eğitim yılına başladı.

2014-2015 öğretim yılı, İstanbul’un Anadolu Yakası’nı yepyeni bir kolej ile tanıştırdı. Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle, Rönesans Eğitim Vakfı iştiraki olarak kurulan TED Rönesans Koleji, ilk eğitim yılına başladı. Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak tarafından açılan kolejin amacı kendine güvenli ve doğru karar alabilen bireyler yetiştirmek… Türkiye’nin ilk LEED Altın Sertifika’lı özel okulu olma özelliğini taşıyan okulun tüm gelirleri yine eğitime aktarılacak.


Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, açılışta yaptığı konuşmada, eğitim yatırımlarının artarak devam edeceğini belirterek “Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’nin pek çok köşesinde Rönesans İlköğretim Okulları açmayı ve Rönesans Araştırma Enstitüsü kurmayı planlıyoruz” dedi.


Erman Ilıcak, iki yıl önce başlayan TED Rönesans Koleji yolculuğunu şu sözlerle anlattı:


“Rönesans Holding olarak, ülkemizi dünyanın 18 ülkesinde temsil ediyoruz. Rönesans bugün 2,6 milyar dolar global ciroya sahip bir holding. Dünyanın en büyük 53’üncü inşaat firması olmanın gururu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Bu sorumluluk ışığında, toplumsal yatırım ile ülkemizi bir adım öteye götürmek önceliğimiz…


Eğitim gördükleri süre içinde öğrencilerin bedensel ve psikolojik gelişimlerinin sağlığı okulumuzun en temel amaçlarından biri. Bu amaç doğrultusunda çocukların kendileriyle ilgili yetkinlikleri keşfetmelerini ve doğru karar almalarını sağlayacak bir eğitim-öğretim sistemi tasarımı yaptık. Dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefliyoruz”


“Türkiye ne kadar dinamikse, Avrupa’da o kadar atalet var”


Açılışta basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ilıcak, ekonominin ve toplumsal refahın gelişiminde genç nüfusa yatırım yapmanın öneminin altını çizdi ve “Son dönemde Avrupa Birliği üyesi ülkelerde de görüldüğü üzere, yalnızca endüstri yatırımları yapmak yükselen işsizlik oranlarını engellemeye yetmiyor. Rönesans Avrupa’da da büyümeye devam ediyor. Avrupa’da şirket satın almalarıyla ilgileniyoruz. Türkiye ne kadar dinamikse, Avrupa’da o kadar atalet var. Yabancı dil bilen, eğitim seviyesi yüksek pek çok gurur kaynağı arkadaşımız var. Onların da enerjisi ile büyümeye devam ediyoruz. 2014 yılı sonu ciro hedefimiz 3,5 milyar dolar” diye konuştu.


TED RÖNESANS’IN AYRICALIKLI EĞİTİMİ:


İngilizce’nin yanı sıra İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça


38 milyon TL’lik yatırımla İstanbul Küçükyalı’da kurulan 1200 öğrenci kapasiteli kolejde İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretilecek. Birinci yabancı dil olan İngilizce derslerinde, yeniden yapılandırılmış İngilizce eğitim programları uygulanacak.


Görev yapacak olan öğretmen ve çalışanların yetkinlikleri ve güvenilirlikleri en üst düzeyde tutulan kolejin eğitim ve öğretim anlayışı, öğrencilerinin bireysel ihtiyaçlarına göre ‘anlamlı öğrenme fırsatları yaratma’ hedefiyle düzenlendi.


Uygulanacak olan programların amacı, ‘İngilizce’yi üst düzeyde kullanabilmelerinin yanı sıra etkili konuşan, dinleyen, okuyan ve yazan, sorumluluklarının bilincinde olan, yeteneklerini geliştirebilen, yaşam boyu öğrenme ilkesini benimseyen ve uygulayabilen, kendisini geliştirirken evrensel değerlere de sahip çıkan, problem çözebilen, İngilizce’yi yaşamının her alanında en etkili biçimde kullanabilen bireyler yetiştirmek’ olarak belirlendi.


‘Yapılandırmacı Yaklaşım’


TED Rönesans Koleji’nin en önemli özelliklerinden biri, eğitim anlayışı… Güvenli, kendini tanıyan, keşfetmeye açık dünya vatandaşları yetiştirmek için yola çıkan kolej, ‘Yapılandırmacı Yaklaşım’ adı verilen bir yaklaşım ile eğitim verecek. Çocukların sosyal, duygusal, bilişsel, motor becerilerinin ortaya çıkmasına olanak sağlayacak ortamlar sunan bu yaklaşım, öğrencilerin hayat ve meslek tercihlerini ‘en doğru’ biçimde yapabilmelerini hedefliyor.


Eğitim, spor, sanat ve etkinlik iç içe


Sosyal aktivitelerin çeşitliliğini ön plana çıkaran ve kültürel olarak öğrencilerin kendi içine kapalı bir kültürden ziyade hayatı paylaşan bir iklim içinde eğitim görmeleri ve bu anlamda toplumsal hizmet çalışmaları yapmalarını esas alan kolej toplam 20.000 metrekarelik alanda kuruldu. Bu alan yüzde 50 etkinlik alanı, yüzde 20 yeşil alan olacak şekilde planlandı. 


11.804 metrekarelik kapalı alan ve 7.689 metrekarelik açık oyun alanları ile öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimi için gerekli, tüm olanakları sunan kolejde, eğitim, spor, sanat ve etkinlik iç içe tasarlandı. 300 kişilik çok amaçlı salon, kapalı spor salonu, beden eğitimi salonu, jimnastik ve bale salonları, bireysel müzik odaları, bando ve orkestra odaları, sanat atölyeleri, hobi ve etkinlik alanları bulunan okulun açık alanında ise 3 basketbol sahası, etkinlik alanı, oyun terası ve bahçeler yer alıyor.


LEED Altın Sertifika’lı ilk kolej


Doğa dostu binasıyla, çevre bilinci yüksek çocuklar yetiştirmeyi hedefleyen TED Rönesans Koleji, Türkiye’de Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan LEED Altın Sertifika’yı almaya hak kazanan ilk kolej olma özelliğini taşıyor. Bu sertifika, okulun tüm yaşam alanlarının en üst düzeyde çevreci yaklaşımla tasarlandığının ve inşa edildiğinin bir göstergesi…


Bu bağlamda, zararlı bileşik içermeyen boya ve yapıştırıcılar kullanılan okulda, yaşam alanları gün ışığından maksimum yararlanacak şekilde tasarlanırken, zeminler insan sağlığına zarar vermeyen (Floorscore Sertifika’lı) malzemelerle kaplandı ve kendini yenilemesi uzun yıllar süren meşe parke yerine, kendini çok kısa sürede yenileyen bambu parke kullanıldı. Kullanılan tüm ahşap ürünler, izinli ve kontrollü kesim yapılan ormanlardan (FSC Sertifika’lı) temin edildi.


Öğrenim yapılan alanların tümünde akustik asma tavan yapılarak, ortam sesi kalitesi maksimum düzeye çıkarıldı ve açık renkli çatı malzemeleri kullanılarak, güneş ışınlarının sıcaklığı artırmasına engel olundu. İnşaat aşamasında geri dönüştürülmüş malzemelere yer verildi ve çıkan atıklar yeniden geri dönüşüme gönderilirken, ozon tabakasının delinmesine ve küresel ısınmaya sebep olan soğutucu gazlar minimum seviyede kullanıldı.