28 / 04 / 2024

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları sürerken, başkent Ankara'nın bir mahallesi için de tehlike çanları çalıyor.  Varlık Mahallesi sakinleri olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm istiyor...



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları devam ediyor. Aradan bir yıldan fazla zamanın geçtiği depremin ardından pek çok kişi de oturduğu evin kentsel dönüşüme girmesini bekliyor. 

Paylaşılan bilgilere göre başkent Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yer alan Varlık Mahallesi’ndeki eski konutlar, kırık dökük kaldırımlar için de adeta tehlike çanlarını çalıyor. Yürekleri ağızlarında bekleyen Varlık Mahallesi sakinleri olası deprem riskine karşı bir an önce kentsel dönüşüm bekliyor.

Anadolu Gazete'den Esra Sarı imzalı habere göre asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra mega kent İstanbul başta olacak şekilde üzere pek çok şehirde kentsel dönüşüm de yeniden gündeme geldi. Türkiye, asrın felaketi olarak belirtilen 6 Şubat depremlerinde 50 binin üzerinde vatandaşını kaybetmişti.

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Ankara’da da geçtiğimiz senelerde Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm için düğmeye basılmıştı. Fakat başkent Ankara’nın pek çok ilçesinde kentsel dönüşüm bekleyen eski bina olmasına rağmen bu konu ile ilgili olarak henüz herhangi bir somut adım atılmadı. Sahaya inen Anadolu Gazete muhabiri, başkent Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yer alan Varlık Mahallesi’ndeki eski binaları görüntüledi.

YAPILAR ESKİ VE RİSKLİ!

Ankara Varlık Mahallesi'nde eski binaların olmasının dışında ayrıca kaldırım, otopark ve çevre kirliliği sorunu da sürüyor. Kentsel dönüşümün yapılmasını talep eden mahalle sakinleri, çevre düzenlemesi ile ilgili olarak da yerel yönetimlerin adım atmasını istiyor.

Konu ile ilgili olarak bazı açıklamalar yapan Varlık Mahallesi sakinleri mahallelerindeki yapıların çok eski olduğunu ve olası depremlere karşı risk taşıdığını dile getirerek, yetkililere kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Ayrıca diğer bir taraftan mahalledeki çöp sorunundan da dert yanan vatandaşlar, apartman bahçelerine bilinçsizce atılan çöplerden de şikayet ediyor.
Mahalle sakinleri hem bir türlü başlayamayan kentsel dönüşüme hem de mahallelerinde çöp konteynırı olmasına rağmen, çöplerini yere atan site sakinlerine isyan ediyor


Geri Dön