29 / 04 / 2024

Tek meskeni olan işsizler emlak vergisi öder mi?

Tek meskeni olan işsizler emlak vergisi öder mi?

Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde bazı muafiyetlikler bulunuyor. Emlak vergisi muafiyetleri kapsamında tek meskeni olan işsizler emlak vergisi öder mi? İşte yanıtı...



Tek meskeni olan işsizler emlak vergisi öder mi?

Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde bazı muafiyetlikler bulunuyor. Emlak vergisi muafiyetlik şartlarına uygun olan mesken sahipleri, bağlı oldukları belediyeye giderek bu muafiyetlikten faydalanabiliyor.


Sıfır oranlı emlak vergisi 200 metrekareyi geçmeyen yalnız bir konutu bulunan ve geliri sınırlı olanlara uygulanıyor. Peki söz konusu tek mesken muafiyetinden kimler faydalanıyor? Tek meskeni olan işsizler emlak vergisi öder mi?


Emlak vergisi muafiyetlikleri:

Başka bir geliri olmayan;

Emekliler, 

Özürlüler, 

Gaziler,

Şehitlerin dul ve yetimleri, 

Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

Ev hanımları.


Yukarıda yer alan bilgilere göre tek meskeni olan işsizler, gelirleri olmaması nedeni ile vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Emlak vergisi muafiyetlikleri için bir dilekçe ile bağlı olunan belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor.


Emlak vergisinden muaf tutulmayan gayrimenkul sahipleri, emlak vergisini her sene iki eşit taksit halinde ödüyor. 2014 yılı için ilk taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla başladı.



Bir evi olan çalışan emlak vergisi öder mi?


Geri Dön