Kent Haberleri

Tek tek hesaplara yattı! Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerinde müjdeyi patlattı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Ekonomik Desteği (SED) parasının hesaplara yatırıldığını duyurdu. Peki, SED ödemeleri ne kadar, SED ödemesinden kimler yararlanacak?Desteği alanlar ödeme tarihlerini sorgularken Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Derya Yanık, SED ödemelerinin hesaplara yattığını açıklamıştı

Sosyal Ekonomik Desteği (SED) yardımı dar gelirli kişilerin çocukları için her ay düzenli olarak hesaplara aktarılıyor. Desteği alanlar ödeme tarihlerini sorgularken Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Derya Yanık, SED ödemelerinin hesaplara yattığını açıklamıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli hanelerin çocuklarının masraflarını karşılamaları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı gerçekleştiriyor.

Peki SED desteği ödemeleri ne kadar? SED ödemelerinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

2023 SED YARDIMI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI!

Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Derya Yanık, dar gelirli hanelerin çocuklarının temel gereksinimleri ve eğitim giderlerinin karşılanması için geçen ay içerisinde 561 milyon 123 bin 454 lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını belirtmişti.

SED HİZMETİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Sosyal hizmet kuruluşlarında haklarında bakım tedbiri kararı bulunan, veya ailesi-yakınları yanına verilebilecek çocuklar alıyor.

Ekonomik darlık sebebiyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duyacak olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın SED'den faydalandırılarak ailesi-yakınları tarafından bakılan çocuklar.

Bakım tedbir kararlıyken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından -koruyucu aile yanından ayrılanlar-iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden, bir iş ile meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşebilecek gençler.

Beklenmedik hastalık, doğal afet ya da kaza geçirerek belirli bir süre kendisini ve geçindirmekle yükümlülüğü olduğu aile bireylerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak düzeyde olanlar ile hayati tehlikesi bulunan ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşanlar ile vefat eden kişilerin çocukları SED hizmetinden faydalanabilir.

SED ÖDEMELERİ NE KADAR TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı bu sene okul öncesi çocuklar adına 2 bin 59 lirası oldu.

İlköğretim çağındaki çocuklar için ise 3 bin 90 lira, ortaöğretim çağındaki çocuklar için 3 bin 295 lira, ortaöğretim çağında ama okumayanlar için 2 bin 59 lira ödeme yapılıyor. 

Bakanlık tarafından, SED ödemesi kapsamında yükseköğretim çağında olan çocuklar için 3 bin 708 lira ödeme gerçekleştirilirken, kuruluş bakımından ayrılan gençler için de bin 648 lira ödeniyor. 

Evde bakım maaşlarında ödemeler artık resmen böyle yapılacak! Hemen tek tek açıklanan bu son dakika kararına bakın!

Benzin, motorin, LPG fiyatlarına yeni indirim var mı? Akaryakıt fiyatları Haziran'a nasıl başladı? Sürücüler dikkat!