30 / 04 / 2024

Tekel'e ait taşınmazlar özelleştiriliyor

Tekel'e ait taşınmazlar özelleştiriliyor

Tekel'e ait Beykoz'da bulunan taşınmazların As Asya Gayrimenkul'e satılması ve devredilmesine karar verildi



Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Tütün Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri Anonim Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan İstanbul Beykoz'daki eski Paşabahçe İçki Fabrikası ile aynı yerde bulunan iskele-rıhtım ve dolgu alanının, 303 milyon 100 bin lira bedelle, "As Asya Gayrimenkul Paz. İnş. Taah. Otom. Oto Kir. Tur. Kamuoyu Araşt. Reklam Hiz. ve Matbaa. Dayanıklı Tük. Mamulleri Gıda Maddeleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ne satılmasına ve devredilmesine karar verdi.

ÖYK'nın söz konusu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kurul, ihale konusu varlıkların, bu şirketin İdare tarafından verilecek süre içinde satış ve devir sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya ihale şartnamesinin öngördüğü yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, ihale sonucunda ikinci durumda bulunan "Hasan Sever İnşaat Müteahhitlik Taahhüt Ticaret Limited Şirketi"ne satılmasına ve devredilmesine, bu şirketin de satış ve devir sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde de geçici teminatının İdare lehine irat kaydedilerek ihalenin iptal edilmesine karar verdi. (AA)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Paşabahçe arazisinin Adanalı As Asya'ya satışına onay çıktı!
Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), geçen ay yapılan TEKEL'e, ait İstanbul Beykoz'daki eski Paşabahçe içki fabrikasının varlıklarının satışını onayladı

Buna göre, varlıkların 303.1 milyon TL'ye As Asya Gayrimenkul Pazarlama İnşaat Taahhüt Otomotiv Oto Kiralama Turizm Kamuoyu Araştırmaları Reklam Hizmetleri ve Matbaacılık Dayanıklı Tüketim Mamulleri Gıda Maddeleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ye satışına onay verildi.

15 Haziran tarihinde yapılan ihaleye dört firma katılmış ve yazılı iki turun ardından yapılan açık artırma 40 tur sürmüştü. Zorlu geçen açık artırmayı kazanan Adaha merkezli As Asya Gayrimenkul Adana, Mersin ve Ankara'da emlakçılık işiyle uğraşıyor.
Vatan


Geri Dön