06 / 05 / 2024

Tekfen İnşaat'ın Libya Projesi hakkında anlaşmaya varıldı!

 Tekfen İnşaat'ın Libya Projesi hakkında anlaşmaya varıldı!

Tekfen İnşaat'ın Libya'daki Büyük Nehir Projesi çalışmaları, ülkedeki olaylar sebebiyle süre belirtilmeden durdurulmuştu...




Tekfen Holding A.Ş'nin açıklaması şu şekilde;


Tekfen Holding A.Ş bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.'nin, Libya'da Tekfen-TML Ortaklığı'nda üstlenmiş olduğu Büyük Nehir Projesi'ne ilişkin çalışmaların, bu ülkede çıkan olaylar nedeniyle belirsiz bir süre için durdurulduğu bildirilmişti. 


Son durum itibariyle bu proje ile ilgili olarak işveren ile Tekfen-TML Ortaklığı, zararların saptanması, geçmişte tamamlanmış işlerin hakedişlerinin ödenmesi ve kalan işlerin devam ettirilerek tamamlanması konularında bir anlaşmaya varmışlardır. Bu anlaşma çerçevesinde, öncelikle tarafların birlikte katılacağı bir saha gezisi gerçekleştirilerek zarar tespiti yapılacak olup, sonrasında yenileme çalışmalarının kapsamı belirlenecek ve toplam altı aylık bir zaman dilimi içerisinde hakedişlerin ve ilave ödemelerin tahsilatı yapılarak remobilizasyon çalışmalarına başlanacaktır. 


Diğer taraftan, Tekfen TML Ortak Girişimi'nin mülklerine (işi yapmak için sahaya getirilmiş makina, ekipman, malzeme, tesis vb.) gelen zararlar, yukarıda bahsedilen saha gezisi sırasında kayıt altına alınarak onaylatılacak ve bedellerinin  Tekfen TML Ortak Girişimi'ne geri ödenmesi maksadıyla, Libya ve Türk Hükümetleri arasında imzalanmış olan anlaşmaya istinaden Libya Hükümeti'ne sunulacaktır.


Geri Dön