29 / 07 / 2024

Tekirdağ´a kurulan Asyaport´a 400 milyon dolar harcanacak!

Tekirdağ´a kurulan Asyaport´a 400 milyon dolar harcanacak!

Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, "Asyaport´un Türkiye´nin en büyük konteyner limanı olacağını söyledi" dedi


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


ASYAPORT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü Mediterranean Shipping Company´yi (MSC) ana liman amaçlı kullanmak üzere Asyaport´a getirdiklerini belirterek, Asyaport´un açıldığı zaman Türkiye´nin en büyük konteyner limanı olacağını söyledi.

Soyuer, dünyanın en büyük ikinci ve Türkiye limanlarına da en fazla konteyner getiren ve götüren şirket olan İtalyan sermayeli MSC şirketi işbirliğiyle hayata geçecek olan Asyaport´un 400 milyon dolar yatırımla tamamlanacağını belirtti.

Tekirdağ´ın Barbaros kasabası sahilindeki liman inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Soyuer, "Hava şartlarının el verdiği müddetçe denize kazık çakılması ve dolgunun yapılması işlerine devam ediyoruz. Haziran´dan bu yana 60 bin metrekare dolgu yapıldı" dedi.

Asyaport´un, Türkiye´nin dış ticaretine büyük ekonomik katkılar sağlayacağını söyleyen Ahmet Soyuer, şöyle konuştu: "Asyaport Limanı´ndaki transit konteyner taşımacılığından yılda 40 milyon dolar döviz geliri sağlanacak. Konteynerle yapılan deniz taşımacılığında, ana liman uğraklı taşıma maliyeti daha ucuz olduğu için yıllık 90 milyon dolar sanayicinin, ihracatçının, ithalatçının ekstra kazancı olacak. Asyaport´un benzerini Çinliler Yunanistan´ın Pire Limanı´nda yapmaya çalışıyor. MSC´nin Tekirdağ´ı kullanmasının asıl amacı, Uzakdoğu´dan gelen konteynerlerin Orta Avrupa´ya kadar bu limanlar üzerinden sevkinin metodunu bulmaktır. Liman, Orta Avrupa´nın, Doğu Avrupa´nın, Karadeniz´in dünyaya, Uzakdoğu´ya Doğu´ya Batı´ya açılan deniz kapısıdır. Asyaport, dünyadaki örnekleri ile karşılaştırıldığında orta büyüklükte. Ancak Avrupa´daki emsalleri ile karşılaştırdığımızda ilk sıralarda yer alıyor. Burası 2016 yılında 2 milyon 500 bin ton kapasiteye ulaşacak.

1200 kişi çalışacak

Soyuer, Asyaport tamamlandığında doğrudan doğruya 1200 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını ifade ederek, "Lojistik depolar, oteller, nakliye ve sigorta firmaları, tamircilerle birlikte zaman içinde bu rakam 10 bini bulacak" dedi.
Vatan


Geri Dön