12 / 01 / 2025

Tekirdağ'da hastane eksikliği mi yaşanıyor?

Tekirdağ'da hastane eksikliği mi yaşanıyor?

Tekirdağ Avrupa Gazetesi'nin köşe yazarlarından Murat Sevgi bugünkü yazısında Tekirdağ'daki hastane eksikliğini anlattı. İşte o köşe yazısı..



30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimler öncesinde bazı illerin idari yapısı değişti. Bu değişikliği Büyükşehir Yasası ile yaptılar. Yasa yazıcılarının derin tarih bilgisi o kadar derinlere gömülmüştü ki, Süleyman Şah ile Süleyman Paşa'yı birbirine karıştırdılar. Tekirdağ'ın merkez ilçesini önce Süleymanşah yaptılar, birkaç gün geçtikten sonra hata yaptıklarını anlayıp Süleymanpaşa yaptılar. Çerkezköy'ün ucundan koparıp Kapaklı diye bir ilçe yaptılar, Çorlu'yu da ikiye bölüp Ergene adıyla ilçe oluşturdular. 


Hiç bir şeyi olmayan dımdızlak ilçeler çıktı ortaya... Sadece 4-5 tane belde belediyesinden ne varsa onunla yola çıktılar. Bir sürü devlet dairesi demek, bunların bazıları ne işe yarar bilmem ama "hayati" olan bazıları var. Okul ve hastane gibi. Okul zaten her köyde, her beldede var ama hastane öyle mi? Trakya'nın orta yerinde bir ilçe olacak, dünyanın en büyük otoyollarından biri tam ortasından geçecek, ama bir hastanesi bile olmayacak! Olacak şey değil! Eminim, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yahut Ergene Belediyesi bu HASTANE EKSİKLİĞİ konusunda hem imar planlarında YER TAHSİSİ, hem de yapımı ile ilgili destek konusunda EN AZ Sağlık Bakanlığı kadar duyarlı olacaktır. 


SAĞLIK İŞİ SAKAT! 

Trakya'nın en büyük şehrinde, bir sürü tartışmalar ve sorunlar yaşansa da dev bir devlet hastanesi inşa edildi. Hastane ama ne hastane! Sel bastı, hastanenin girişi Venedik gibi dev bir su kanalına dönüştü. Atık su giderleri de başa bela oldu... Ama her şeye rağmenyanlışlarla da dolu olsa dev bir hastane yapıldı. Böylesine dev bir tesisin sıradan bir ilçe hastanesinden ötesinde hizmetlere talip olması gerekir. 


ÇORLU EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ: 

Her yer zehir ve ölüm kaynağı ile dolu olunca herkesin hastalıklarla mücadele etmesi de gayet doğaldır. Şimdilik İKİ MİLYON nüfusa sahip olan Trakya'nın tam ortasında sağlık sektörünün ticarileşmekte olduğu bir şehirde hastaların ihtisas kliniklerine ulaşabilmek için İstanbul'a yahut Edirne'ye gitmeye zorlanması kabul edilebilir bir şey değildir! gündüz nüfusu 700.000 civarında dolaşan bir şehrin sağlık için Edirne ve İstanbul'a gitmek zorunda bırakılması zulümdür! 


ESKİ ÇORLU DEVLET HASTANESİ ARAZİSİ PARK OLSUN! "PARK OLSUN" başlığı ile sosyal medyada sürmekte olan bir kampanyamız var. Bu kampanya çok büyük destek gördü. Bu konuda imza kampanyası da başlattık. Ayrıca Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt konuyu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısında gündeme getirecek diye haberler yayınlandı. İşte, Kasım ayı toplantısında büyükşehir belediyesinin cevaplandıracağı sorular: 


1- Mevcut konumu ve içerisinde ki yeşil alanların çokluğu ile devlet hastanesinin buradan taşındıktan sonra bahse konu alanın zaten şehir merkezinde kısıtlı seviyede bulunan yeşil alanlara ilave olarak büyük bir şehir parkına çevrilebilir mi? 


2- Bu hususta kamuoyunda sıkça dile getirilmeye başlanan düşüncenin Çorlu Belediyesinin önerisi, meclisimizin yetkisiyle 1/5000'lik nazım imar planlarında park alanına çevrilerek, şahıs arazileri için şahıslardan gerekli kamulaştırma yapılabilir mi? 


3- Aynı alanda ki hazine arazileri için ise kamulaştırmasının ya da tahsis izinlerinin alınıp alınamayacağı? 

Heyecanla bekliyoruz... (Bu arada Çorlu Asker Hastanesinin Arkasındaki arazide yeni bir Asker Hastanesi kurulması ile ilgili ihale 5 Eylül 2015 tarihinde yapıldı.) Ayrıca, Çorlulu hayırseverlerin SSK HASTANESİ olarak yaptırdığı ama kabası bittikten sonra el sürülmeyen bina ile ilgili bazı tasarruflar tepki çekti! (Bunu önümüzdeki günlerde gündeme alacağız) TERMİK SANTRAL VE NÜKLEER SANTRAL Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçenlerde Tekirdağ'ın İMAR PLANI üzerinde ÖNEMLİ bir değişiklik yapıldı! (2011 yılında çıkarılan 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7. Maddesi belediyenin yetkisinde olan planların arkasından dolanma imkanı veriyor.) Marmara Ereğlisi'nin başı termik santral ile dert! Ülkenin geleceğini İğneada için planlanan beladan daha büyük tehlikeler bekliyor! * EKONOMİ perişan, * halkın bütün dayanağı kredi kartları, * borç gırtlağa kadar, * ülke kan gölü, * her yer mülteci kaynıyor, * 3. dünya savaşını çıkarmak için tepişen siyasetçiler her yeri sarmış. 


Bakanın biri çıkıp, enerji savaşında Akkuyu projesi için Rusya'ya posta koyma derdi ile İğneada'yı gündeme getiriyor. 


Gündem bir anda tepe taklak oluyor! Bir anda ekonomik çöküntüden, siyasi belirsizlikten, katliamlardan, terörden, milyonlarca mülteciden falan filan vazgeçiliyor. 


Tekirdağ Avrupa Gazetesi


Geri Dön