Kent Haberleri

Tekirdağ'ın OSB projesi iptal oldu!

Osman Sarı, kentin gelişmesine faydalı olacak yatırımların engellenmemesi gerektiğini ileri sürerek, “ Liman yakınlarında kurmayı planladığımız OSB iptal edilmeseydi 10 bin kişiye istihdam yaratılacaktı ”dedi



 Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı, liman yakınlarında kurmayı planladıkları OSB projesinin engellendiğini belirterek, “Bu proje 10 bin kişiye istihdam sağlayacaktı” dedi. 


Kentin gelişmesine faydası olacak yatırımların engellenmemesi gerektiğini kaydeden Sarı, “Limana yakın bölgede yapılması planlandıktan sonra iptal olan söz konusu OSB için gerekli izinler alındı. Civarda yaşayan köy halkı ve arsadaki hak sahiplerinin itirazıyla proje mahkemeye taşındı. Sonrasında Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası ‘tarım toprakları elden gidiyor’ diye tepki gösterince proje çıkmaza girdi. 


Büyük çoğunluk olumsuz tepki göstermediği sürece projelerin durdurulması yanlış. Bu OSB yapılmış olsaydı yaklaşık 10 bin kişilik istihdam sağlanacaktı” diye konuştu. 


Esasında tarım kenti olan Tekirdağ’ın artık kendi özelliklerini kullanarak her sektörden pay almaya başlayan bir kent konumuna geldiğini belirten Sarı, “Bu kent gelecek yıl faaliyete girecek olan Büyük Liman projesiyle denizden de payını alabilecek düzeye ulaşmıştır” dedi. Tekirdağ’da İstanbul’un yükünü omuzlayan bin 700 adet sanayi firması olduğunu dile getiren Sarı, “Bu kent yıllarca İstanbul’a köprü olmuş, onun Bugün semilyon üzümü eken kimse bulamıyoruz şemsiyesi altında bir kentti. Şimdi kabuğunu kırdı, şemsiyeyi attı. Tarım, sanayi, eğitim alanlarında her türlü gelişime ve değişime açık hale geldi. Kentin potansiyelini artıran Namık Kemal Üniversitesi de öğrenci sayısını 35 bine kadar çıkardı” şeklinde konuştu. 


Ergene’nin temizlenmesiyle ilgili bir projem var 


Osman Sarı, Ergene Nehri suyunun sağlıksız olduğu yönünde yolunda araştırma ve açıklamalar olduğunu vurgulayarak, “Ergene’nin suyunun sağlıksız olduğunu söyleyen bir bilim insanı tabiî ki araştırmasını yapmıştır. Geçici çözümler değil kalıcı çözümler üretebilmek önemli. Ergene’nin temizlenmesiyle ilgili bir projem var. Bakanlık çalışmalara devam ediyor” dedi. OSB’lerin dağınık yapısından rahatsız olduğunu dile getiren Sarı, “OSB’lerin tek bir OSB şehri altında toplanması gerekiyor. Temiz yaşam ancak böyle mümkün olabilir” diye konuştu.


Bugün semilyon üzümü eken kimse bulamıyoruz


Osman Sarı, Türkiye’de tarımın artık daha iyi bir noktada olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Ürün çeşitliliğini artırmaya yönelik uzun vadeli planlar yapılması gerekiyor. Ekonomik sebeplerden dolayı bağ ve bahçeler eski zamanlara göre önemini kaybetti. Önceden bu yöreye has olarak karpuz, kiraz, semilyon üzümü, papaz karası üzümü gibi ürünler üretilirdi. Bunlar zaman içinde kaybolmaya yüz tuttu. Veya sulama sistemlerinin gelişmesiyle farklı bölgelerde üretilmeye başlandı. Buradan yola çıkarsak; ayçiçeği ile kanolanın fiyatını aynı tutarsanız gelecek yıl ayçiçeği ekecek adam ararsınız. Tıpkı bugün semilyon üzümü ekeni bulamadığınız gibi.”



Dünya