02 / 05 / 2024

Teknik Yapı Denizli'de proje yapacak!

Teknik Yapı Denizli'de proje yapacak!

Teknik Yapı, Anadolu kapısını Denizli’den açıyor. Emlak Konut GYO’nun ihalesini kazanan şirket, arazide 1.500 birimden oluşan projeye başlayacak. Proje, 600 milyon lira büyüklüğe sahip olacak.



ANADOLU’DA yatırıma başlayan Teknik Yapı, İstanbul dışındaki ilk projesini Denizli’de inşa edecek. Emlak Konut GYO’nun 115 dönümlük Denizli Merkezefendi arsa ihalesini kazanan Teknik Yapı, 115 dönüm arazide 1.500 bağımsız birimden oluşan, 600 milyon lira büyüklüğünde bir proje geliştirecek. Satışlara Ocak 2016’da başlanacak.


Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, İstanbul’daki projelerinde evlerin yüzde 25’ini Anadolu’dan gelen müşterilerine sattıklarını belirterek, “Bugüne kadar Anadolu insanı İstanbul’a gelip bizden ev alıyordu. Şimdi biz Anadolu insanımızın ayağına gideceğiz. Yükümüzü sardık ve yola çıktık, tek proje ile dönmeyiz” dedi.


Proje hakkında ön bilgi veren Durbakayım, “Denizli projemiz; altısı konut, ikisi ticaret, ikisi park ve ikisi eğitim adasından oluşan toplam 12 adadan oluşan arazi üzerinde yükselecek. Projede geniş balkonları, büyük oturum alanlarına sahip 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi daireler yer alacak” diye konuştu. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da yöresel mimariyi ön planda tutacaklarını ifade etti.


Fikirtepe yatırımı

İstanbul’daki yatırımlarından da söz eden Nazmi Durbakayım, 2016 yılı içinde yaklaşık 500 milyon lira yatırım planladıklarını ifade etti. Fikirtepe’de 2 yapı adasında inşaat çalışmalarının sürdüğünü anımsatan Durbakayım, şu bilgileri verdi: “Satışa çıkacağımız üçüncü projede 850 konut olacak. 2016 ortalarında da dördüncü projeye başlayacağız. Suadiye Sahil Sitesi kentsel dönüşüm projesi için de çalışma yapıyoruz.”


Evora gibi olacak

TUZLA’DA inşa ettikleri 5 bin konutluk Evora İstanbul projesi gibi büyük bir yatırım yapacaklarını söyleyen Nazmi Durbakayım, “Tuzla projemizde yola çıkarken değeri 1 milyar liraydı, bugün 3 milyar lira. Denizli’de de benzer bir tablo bekliyoruz” dedi.



Vatan 


Geri Dön