Genel

Teknik Yapı EvOra'yı A Plus'ta yüzde 5 indirimle tanıttı!

Aşçıoğlu İnşaat'ın fuarcılık sektöründeki yeni yatırımı Fulya Fuar Merkezi kapılarını 3. A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı'yla açtı

24 Ekim'e kadar devam edecek fuarda Teknik Yapı, Samandıra'da yapacağı yeni konut projesi EvOra'yı tanıttı. 432 daireden oluşan stüdyo ile 3+1 arasında değişen daire seçeneklerinin yer aldığı projede fiyatlar 77 bin 777 TL ile 244 bin 900 TL arasında değişecek. EvOra'daki Projedeki dairelerin büyüklükleri ise 54.50 metrekare ile 147,21 metrekare arasında değişecek. İlk defa fuarda tanıtımı yapılan projede tüketiciler için kredi kartı ile ödeme imkanı da sunuldu. Bu arada fuarda Ofton İnşaat da Elysium Residence Taksim projesini ilk kez A plus Gayrimenkul Fuarı'nda maketiyle sergiledi. 91 daireden oluşan proje, 54-95 metrekarelik 1+1, 72-156 metrekarelik 1+1 dubleks ve 171-193 metrekarelik 2+1 dublekslerden oluşuyor. Projede fiyatlar ise 195 bin ile 565 bin dolar arasında değişiyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Kredi kartıyla ilk konut satışı dün yapıldı

Teknik Yapı, gayrimenkul satışında ilginç bir yöntem denedi. Daha önce kredi kartıyla satış gerçekleştireceğini açıklayan firmanın bu kampanyası ilgi gördü. İlk konut, dün sabah saatlerinde satıldı

Aplus Gayrimenkul Fuarı, dün sabah saatlerinde bir  ilke sahne oldu. Daha önce, fuarda kredi kartıyla satış gerçekleştireceğini açıklayan Teknik Yapı, tanıtımını yaptığı Evora projesinde kredi kartıyla ilk satışı dün yaptı. Şirket, ayrıca fuara özel 100 konut için yüzde 5 oranında indirim yapıyor. Fuara özel başlattıkları kampanyanın ilgi gördüğünü belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Evora’nın aslında ‘ev orada’nın kısaltması anlamına geldiğini kaydederek, “20 bin metrekarelik projeyi Samandıra’da Fenerbahçe Spor Tesisleri’nin yanındaki arsada gerçekleştireceğiz. Bu Fenerli arkadaşlar için iyi bir durum. Ama Galatasaraylı ve Beşiktaşlı arkadaşlar da gözlerini Fenerbahçe’nin üzerinden ayırmaz” dedi.
Projeyi doğa ile özdeş ve modern hayatın özelliklerini taşıyan yeni bir tasarım olarak nitelendiren Durbakayım,  kapalı bir küpün, tüm cephelere açılmış halini gösterecek şekilde tasarımı yapılan Evora’nın, yumuşak kıvrımlarıyla huzurlu hayatı simgelediğini kaydetti. Durbakayım, projede fiyatların ve ödeme koşularının da aynı şekilde akılcı seviyelerde olduğunu ifade etti.  20 bin metrekarelik arsanın sadece 4 bin 645 metrekaresinin inşaata ayrılacağını dile getiren Durbakayım, alanın yüzde 75’ten fazlasının yeşilliğe ayrılacağını vurguladı.

Çatılar da yeşil alan

Konut olarak yükselen binaların yüzde 50’sinin çatısında da yeşil alan olacağına işaret eden Durbakayım,  “Bu nedenle, toplam yeşil alanın genel proje içindeki payının yüzde 85 olduğunu söylemek daha doğru olur” diye konuştu.

‘Verdiğimiz sözü tuttuk’

Diğer yandan bu yıl için verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini vurgulayan Durbakayım, “Deluxia, Upstair ve Bağdat Caddesi’ne ek olarak tanıtımını yaptığımız  Evora ile verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Biz yılda 1500 konut yapıyor ve bir o kadar da satıyoruz. Ayrıca, artık kendi satın aldığımız arsaların üzerine projeleri gerçekleştiriyoruz. O zaman müşterin isteklerini yerine getirirken kendi isteklerimizi de gerçekleştirme imkanımız oluyor” dedi.
Tüketicilerin evlerini seçerken birden fazla kriteri göz önünde tuttuğuna dikkat çeken Durbakayım, “Konut alanlar evlerini barınma, prim yapma ve statü sahibi olma esaslarına göre belirliyor. Biz de bu şartları sağlamak için gelecek vaat eden bölgeleri erken seçerek oradan arsa alıyoruz. Aksi takdirde gereksiz bir fiyat şişmesi oluyor” diye konuştuk.

FULYA’DAKİ FUAR ÜÇ GÜN BOYUNCA AÇIK

Aşçıoğlu İnşaat’ın yapımını üstlendiği Fulya Fuar Merkezi, dün ilk kez kapılarını A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı ile açtı. 
Teknik Yapı’nın da Evora isimli projesinin lansmanını yaptığı ve kredi kartıyla ilk satışı gerçekleştirdiği fuar, üç gün sürecek. 26 firmanın katılımıyla, 5 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda 80 özel proje yer alıyor.
Fuardaki katılımcı kesim firmalar, gayrimenkul konut projeleri, akıllı binalar, villa konutlar, plazalar, iş merkezleri ve projeleri, depreme dayanıklı özel konutlar ve projeleri olarak öne çıkıyor.
Bankaların da fuara özel olarak hazırlanmış kredili satışlarla ilgili sunumlar yapacağı fuara, Amerika, İngiltere ve Dubai’ nin aralarında bulunduğu ülkelerden finans-yatırım firmaları da geliyor.

Rakamlar ne diyor
-  Lokasyon: Samandıra
-  Arsa büyüklüğü: 20 bin metrekare
-  Arsa oturum alanı: 4 bin 645 metrekare
-  Yeşil alana ayrılan bölüm: Yüzde 75
-  Konut sayısı: 432
-  Proje inşa süresi: 30 ay
-  Blok sayısı: 4
-  Konut tipi: Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1
-  Konut büyüklükleri: 54 ile 147 metrekare arası
-  Ciro beklentisi: 90 milyon TL
-  Metrekare fiyatı: 2.400-2800 TL
-  Otopark: 475 araçlık Tam güvenlik, yüksek kaliteli donatı
Tebernüş Kireçci


Konutlarımızı kredi kartıyla taksitle satın almak mümkün
 
İstanbul Samandıra'da Teknik Yapı Holding tarafından inşa edilen Evora konutları satışa sunuldu. Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, konutların kredi kartıyla alınabileceğini belirtirken, Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da, "Kredi kartı limitleri artık yüksek. 77 bin lirayı çok rahatlıkla alabilirler. Limiti müsaitse kredi kartına taksit yapılıyor." dedi. 
 
Teknik Yapı Holding, İstanbul Samandıra'da yer alan Evora'nın satışına başladı. Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, Fulya Fuar Merkezi'nde, A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı'nda yaptığı tanıtım toplantısında üç yıldan beri arsa satın alma yoluyla projeleri geliştirmeyi yeğlediklerini, işin içinde arsa sahibi olunca proje geliştirmekte biraz zorlandıklarını söyledi. Geçen yılbaşından itibaren bugüne kadar bu proje de dahil bin 500 konuta ulaştıklarını ifade eden Durbakayım, "Yaptığımız plan ve programlara göre yıllık bin 500 kapasite üretiyoruz, bin 500 tane de satıyoruz. Bizim yaptığımız projeler butik. Bunu bırakmayı da istemiyoruz. Yıllık üretim kapasitemizi kontrollü bir şekilde artıracağız." dedi.

Nazmi Durbakayım soru üzerine, kredi kartıyla daire alınabileceğini, bu limitte kartlar olduğunu ifade etti. Aynı konuyla ilgili olarak Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da, kredi kartlarının sağladığı imkan dahilinde taksit yapılabileceğini kaydetti. Umut Durbakayım, şu bilgileri verdi: "Yüzde 1 peşinatla daire satabiliyoruz. En düşük 777 lira bize kapora verdiğinizde dairenin sözleşmesini sizle yapıyoruz. Onu kredi kartıyla da verebilirsiniz. Kredi kartıyla 10 bin lira da verebilirsiniz. Her türlü banka ile çalışıyoruz, sizin kredi kartınız bankanın taksitlendirmesine elverişli ise 10 bin lirayı 4'e bölebilirsiniz. Kredi kartı limitleri artık yüksek. 77 bin lirayı çok rahatlıkla alabilirler. Limiti müsaitse kredi kartına taksit yapılıyor."

Fenerbahçe Samandıra Tesisleri'nin hemen yanında yer alan ve 432 daireden oluşan Evora'da fiyatlar 77 bin 700 liradan, peşinatlar 777 liradan başlıyor. 30 ayda tamamlanması planlanan proje 4 bloktan oluşuyor. Stüdyo, 1 artı 1, 2 artı 1 ve 3 artı 1 şeklinde 4 ayrı tip ve 12 farklı içyapıdan oluşan toplam 432 dairenin tiplerinin tümü, 4 farklı cepheye bakacak şekilde düzenlenmiş. Stüdyo daireler 77 bin 700 liradan, 1 artı bir tipi daireler 120 bin 200 liradan, 2 artı 1 tipi daireler 193 bin 900 liradan ve 3 artı 1 tipi daireler de 244 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Yüzde 1 peşinat ve 120 ay vade seçeneği sunulan Evora'da, değişen peşinat tutarına göre 48 aya kadar sıfır faiz seçeneği de var. Anlaşmalı bankalardan kredi kullanarak daire sahibi olmak isteyenler, 777 liradan başlayan peşinatları kredi kartlarıyla bile ödeyebilecek. Kira öder gibi taksit ödemek isteyenler ise 120 aya kadar değişen seçeneklerde, belirleyecekleri peşinata göre 505 liradan başlayan taksitleri tercih edebilecek. Projenin yüzde 25'ini (100 daire) fuara özel fiyatlarla satışa sunacak olan Teknik Yapı, fuar ziyaretçilerine yüzde 5 indirim sağlıyor. EKONOMİ SERVİSİ
ZAMAN


777 TL peşinatlı proje yaptı ilk daireyi sabah 8'de sattı!

Fenerbahçe Samandıra tesislerinin yanında yer alan 432 dairelik Evora projesini 777 TL'den başlayan peşinatla satan Teknik Yapı, şehir merkezinde 'sayfiye havası' yaşamak isteyenleri hedefliyor

DÜN kapılarını açan A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı'nda, Fenerbahçe Samandıra tesislerini hemen yanında ve E-6 otoyolunun kenarında yükselecek 432 daireli yeni projesi Evora'yı tanıtan Teknik Yapı, ilk daire satışını sabah 8'de yaptı. Yılbaşında 2010'u 5 projeyle tamamlamak istediklerini açıkladıklarını hatırlatan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 'Bağdat Caddesi'nde 2 butik proje daha yaptık. Evora bizim bu yıl son projemiz. 5 proje sözümüzü tuttuk' dedi.

PROJE DEĞERİ 90 MİLYON TL

Yaklaşık 30 ayda tamamlanması planlanan Evora'da metrekare fiyatı 2400-3400 TL arasında değişiyor. Durbakayım, 777 TL'den başlayan peşinatları kredi kartıyla ödeme imkanının yanı sıra, sıfır faiz ve 120 ay vadeli satış seçenekleri de sunduklarını hatırlattı. Projenin değeri ise 90 milyon TL.

Yılda 1500 konut üretiyor

YILDA 1500 konut üretme ve satma kapasitelerinin olduğunu anlatan Durbakayım, bu rakamı artırmayı planladıklarını söyledi. Teknik Yapı'nın 35 yıldır projelerini 'butik' anlayışıyla hayata geçirdiklerini vurgulayarak, 'Bu yüzden yaptığımız işlerde 35 yıldır 35 şikayet bile almadık' dedi.

Yaşar Aşçıoğlu Avrupa yakasına gelin çağrısı yaptı

BU yıl 3'üncüsü düzenlenen A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı, Aşçıoğlu İnşaat Grubu'nun yeni yatırımı Fulya Fuar Merkezi'nde açıldı. Teknik Yapı'nın toplantısına katılan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu da Nazmi Durbakayım'a, 'Sizi hep Anadolu'dasınız. Avrupa'da ne zaman olacaksınız' diye sordu. Durbakayım'ın, 'Burada siz varsınız o yüzden bir karşıdayız' demesi salonda kahkalara neden oldu.
Akşam/Aylin LÖLE


Kredi kartıyla konut satışı

Kredi kartıyla satış yapılan Konut Fuarı kapılarını açtı

JNR Fuarcılık tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen A Plus Gayrimenkul Fuarı, dün Fulya Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. 80 lüks projenin konut alıcı ve yatırımcılarıyla buluştuğu fuar, kredi kartıyla konut satışının yapılmasıyla dikkat çekerken, Teknik Yapı Samandıra’daki yeni projesi Evora’yı, Ofton İnşaat da Elysium Residence Taksim projesini ilk kez görücüye çıkardı. Fuar merkezini inşa eden Aşçıoğlu ise Ali Sami Yen projesinin konseptini belirlemek için fuarda konut alıcılarının nabzını tuttu.

Zeynep Özal’ın organizasyon desteği verdiği JNR Fuarcılık tarafından bu yıl 3’üncü kez düzenlenen A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı, Aşçıoğlu İnşaat’ın hayata geçirdiği Fulya Fuar ve Kongre Merkezi’nde dün kapılarını açtı. 24 Ekim akşamına kadar sürecek olan fuarda aralarında Ağaoğlu, Önay Grup, Teknik Yapı, Canan Yapı, Dap Yapı, Ofton İnşaat, Doğa Gayrimenkul, Fiyapı’nın da bulunduğu 26 firma, lüks 80 projesini sergileme fırsatı yakaladı. Amerika, İngiltere ve Dubai’den yatırımcı firmaların da ziyaret etmesi beklenen fuarın lüks konut alıcıları için getirdiği en büyük yenilikse, kredi kartıyla satışların ilk kez gerçekleştiriliyor olması... Bu kapsamda alıcılar, kredi kartı limitlerinin yettiği ölçüde tutarı diledikleri gibi kredilendirilebiliyor. Firmalara yeni projelerini tanıtma imkanı da veren fuarda Teknik Yapı da Samandıra’da yeni başladığı Evora projesini tanıttı. Şirket, yeni projesinin yüzde 25’ini, yani ilk 100 dairesini fuara özel fiyatlarla satışa çıkarırken, fuar ziyaretçilerine 777 TL’den başlayan daire peşinatlarını hem kredi kartıyla ödeyebilme imkanı hem de yüzde 5 oranında indirim sağlayacak.

Sabah 8’de ilk satış yapıldı

Samandıra’da 20 dönüm arazide Fenerbahçe Samandıra tesislerinin hemen yanında ve E-6 otoyolunun kenarında yükselecek olan Evora, 432 daireden oluşuyor. Son 3 yıldan beri arazileri satın alarak proje geliştirdiklerini, bu yıl satışına başladıkları 5. proje olacak Evora’nın da bunlardan biri olduğunu söyleyen Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, “Fuarın bu ilk gününde ilk müşterimiz sabah 8’de geldi, genç bir çifte satışı gerçekleştirdik. Bu projeden 90 milyon TL satış hasılatı bekliyoruz” dedi. Yaklaşık 30 ayda tamamlanarak daire sahiplerine teslim edilmesi planlanan Evora projesinin 4 bloktan oluştuğunu söyleyen Durbakayım, “Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 4 seçeneğin sunulduğu projede 35-46 metrekarelik stüdyolar, 54- 60 metrekarelik 1+1’ler, 92-95 m≤ 2+1’ler, 120-147 metrekarelik 3+1’ler yer alıyor. Projede stüdyo daireler 77 bin 700 TL, 1+1 tipi daireler 120 bin 200 TL, 2+1 tipi daireler 193 bin 900 TL ve 3+1 tipi daireler 244 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yüzde 1 peşinat ve 120 ay vade seçeneği sunulan Evora’da, değişen peşinat tutarına göre 48 aya kadar sıfır faiz seçeneği de mevcut. Kira öder gibi taksit ödemek isteyenler ise 120 aya kadar değişen seçeneklerde, belirleyecekleri peşinata göre 505 TL’den başlayan taksit avantajlarını tercih edebiliyor. Durbakayım, yılda 1.500 konut ürettiklerini, gelecek yıllarda bu kapasiteyi artıracaklarını sözlerine ekledi.
Vatan/Nihal YUVACAN


Akıl küpü biçim değiştirip Evora’ya dönüştü

Teknik Yapı tasarımı, fiyatı, ödeme koşullarıyla tam bir akılcı proje olan Evora’nın satışına başladı.

Teknik Yapı, Samandıra’da doğa ile özdeşleşen ve modern hayatın özelliklerini taşıyan yeni bir projeye başlıyor. Fenerbahçe Samandıra tesislerinin hemen yanında ve E-6 otoyolunun kenarında yükselecek olan 432 daireli Evora, ‘akıl dolu’ bir proje olacak.

Proje’nin tanıtım toplantısında bilgi veren Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, kapalı bir küpün, tüm cephelere açılmış halini gösterecek şekilde tasarımı yapılan Evora’nın, yumuşak kıvrımlarıyla huzurlu hayatı simgelediğini belirtti. “Evora’da yer alan sosyal ve spor tesisleri ile yaşam alanları da akılcı bir projenin parçaları olarak yerleştirildi” diyen Nazmi Durbakayım, projede fiyatların ve ödeme koşularının da aynı şekilde akılcı seviyelerde olduğunu ifade etti. 

Daireler optimum büyüklükte
Yaklaşık 30 ayda tamamlanarak daire sahiplerine teslim edilmesi planlanan Evora projesi 4 bloktan oluşturuyor. Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklindeki dört ayrı tip ve 12 farklı içyapıdan oluşan toplam 432 dairenin dağılımında denge unsurları gözetildi. Daire tiplerinin tümü, dört farklı cepheye bakacak şekilde dağılım gösteriyor. Teknik Yapı’nın diğer projelerinde olduğu gibi küçük ve minimal tarzın baskınlığı, Evora’da da kendini hissettiriyor.

Projede yer alan ve büyüklüğü 54,50 metrekare ile 60,75 metrekare arasında değişen 218 adet 1+1 tipi daireler, projedeki toplam dairelerin yüzde 50,2’sini oluşturuyor.

Genç çiftler, emekliler ve stresten uzak yaşam arzu edenlere optimum yaşam alanı sağlayan projedeki 73 adet stüdyonun büyüklüğü 35,15 metrekare ile 46,88 metrekare, 86 adet 2+1 tipi dairelerin büyüklüğü 92,20 metrekare ile 95,46 metrekare ve 55 adet 3+1 tipi dairenin büyüklüğü de 120,57 metrekare ile 147,21 metrekare arasında değişiyor.

Evora’da özel ödeme planı ve ödeme şartları da hazırlandı. Evora’da satışa sunulacak stüdyo daireler 77 bin 700 TL, 1+1 tipi daireler 120 bin 200 TL, 2+1 tipi daireler 193 bin 900 TL ve 3+1 tipi daireler 244 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Yüzde 1 peşinat ve 120 ay vade seçeneği sunulan Evora’da, değişen peşinat tutarına göre 48 aya kadar sıfır faiz seçeneği de sunuluyor. Anlaşmalı bankalardan kredi kullanarak daire sahibi olmak isteyenler,  777 TL’den başlayan peşinatları kredi kartıyla bile ödeyebilecek. Kira öder gibi taksit ödemek isteyenler ise 120 aya kadar değişen seçeneklerde, belirleyecekleri peşinata göre 505 TL’den başlayan taksit avantajlarını tercih edebilecek.

Yaşam tarzıyla örtüşen sosyal tesisler
Evora projesinin yaşam tarzıyla örtüşen sosyal tesisleri kapalı ve açık alanlarda yer alıyor. Aydos ormanlarının bol oksijenli havası altında yapılabilecek spor aktiviteleri için 450 metrekarelik açık yüzme havuzu, basketbol sahası, tenis kortu, paten alanı, yürüme yolları bulunuyor. Spor sonrası dinlenme ve temiz havanın tadını çıkarmak için ise yaklaşık bin 630 metrekarelik göletin kenarında yer alan kafeterya, Evora sakinlerine hizmet verecek.

İki ayrı bölümde projelendirilen kapalı alan sosyal tesislerin ilk bölümünde fitness, plates, aerobik, cafe, Fin hamamı, sauna, masaj odaları ve soyunma odaları yer alırken diğer bölümde bilardo ve masa tesisi bulunuyor. Her daire için özel depo bölümleri de blokların altında yer alıyor. Projede tamamı 475 araçlık kapalı otopark yer altına inşa edilecek.

Çatılar da yeşil alan
Evora’nın toplam 20 dönüm arsa üzerinde projelendirildiğini açıklayan Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, binaların oturum alanının sadece 4 bin 645 metrekare olacağı bilgisini verdi. Projenin yükseleceği zeminin yüzde 75’inden fazlasının yeşil alana ayrılacağını aktaran Durbakayım, “Tasarımda görüleceği gibi konut alanı olarak yükselen binaların yüzde 50’sinin çatısı da yeşil alan olacağı için, toplam yeşil alanın genel proje içindeki payının yüzde 85 olduğunu söylemek daha doğru olur” dedi.

Teknik Güvenlik tarafından 7/24 olarak güvenlik hizmeti verilecek projede, otomasyon merkezine bağlı olarak çalışan, yangın algılama detektörü ile daire hırsız alarmı olacak. Daire içinden, bina giriş kapısı ile renkli intercom bağlantısı, otopark girişinde de ‘otomatik giriş kontrol sistemi’ bulunacak.
Hürriyet Seri İlanlar