Sektörel

Teknik Yapı yeni yıla cepte beş projeyle giriyor

Bu yıl kendi arsalarında gerçekleştireceği projelere ağırlık verecek Teknik Yapı bu projelerin 3'ünü Kartal'da 2'sini ise Ataşehir'de gerçekleştirmeyi planlıyor

Gerek küresel krizin etkileri gerekse iç durgunluk nedeniyle 2009'da gayrimenkul sektöründe genel bir durgunluk yaşandığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 2010 projelerinin Teknik Yapı'ya ait arsalar üzerinde yükseleceğini söyledi. 2010'da 5 yeni proje gerçekleştireceklerini açıklayan Durbakayım "Bunların 3'ü Kartal, 2'si ise Ataşehir'de olacak" dedi. Durbakayım Aralık 2009'da TOKİ'nin gerçekleştirdiği ihaleye girerek Ataşehir'de toplam büyüklüğü 23 bin 500 metrekare olan iki arsa aldıklarını hatırlatarak, "Ataşehir'de yine iki ayrı proje sunacağız. Ancak bu kez kendi arsamızda tek başına hareket etmenin verdiği avantajı daha iyi kullanarak, daha ekonomik konutlar inşa edeceğiz" diye konuştu.

Küçük konseptli projelere yöneliyor
Durbakayım, 2010 yılında gerçekleştirilecek projelerde öne çıkacak konseptin küçük, çok amaçlı, prim potansiyeline bağlı olarak kazançlı ve ekonomik daireler olacağına dikkat çekti.

'Durgunluk bıçak gibi kesilmedi'
Durgunluğun bıçak gibi kesilmese de satışları önemli oranda etkilediğini söyleyen Durbakayım 2009 Ocak'ta Upcity, Ağustos'ta ise Uptwins projelerinin satışa çıktığı ilk ay % 30'unun hızı bir şekide satıldığını hatırlattı.

2 bin yeni konut yapacak

Durbakayım 2010'da konut ağırlıklı projelere öncelik vereceklerini vurgulayarak, Ataşehir'de homeoffice ve ticari üniteler gibi alternatiflerin de yeni projelerinde yer alacağına işaret etti. Ataşehir'deki arsalarda gerçekleştirecekleri projeleri, Şubat 2010 itibariyle satışa çıkmayı planladıklarını açıklayan Durbakayım, Kartal'daki projelerin de Mart 2010'dan itibaren ard arda satışa çıkarılması için karar alındığını söyledi. Durbakayım Ataşehir'deki mevcut konutların ortalama metre kare fiyatının 4 bin lira olduğunu ifade ederek yaklaşık 500-600 daireden oluşacağını belirtti. Durbakayım sahip olukları 7 arsada toplam 2 bin konut yapacaklarını açıkladı

'Kredi faizlerinde artış olabilir'

Konut kredi faiz oranlarının en uygun seviyede olduğuna işaret eden Durbakayım, "Faizlerin bundan sonra daha da düşeceğini sanmıyorum. Bankaların çoğu stoklarındaki sendikasyon kredilerini, geçtiğimiz 2-3 ay içinde yaptıkları kampanyalarla sattılar. Şeker bayramından sonra, bir çok banka kredi taleplerini karşılarken seçici pozisyonuna girdi. Bu durum faizlerin düşmeyeceğinin en belirgin işareti sayılabilir" dedi.
Sabah Emlak