Tekno şirketler Grubu kuruluşunun 25. yılını kutluyor!
İnşaat makineleri ve altyapı inşaat malzemeleri sektörlerinin lider kuruluşu Tekno şirketler Grubu, 25. kuruluş yıldönümünü kutluyor. TEKNO, 25 yılda farklı hizmetler ve ürünler sunarak çalışma alanlarını genişletti
İnşaat makineleri ve altyapı inşaat malzemeleri sektörlerinin lider kuruluşu Tekno şirketler Grubu, 25. kuruluş yıldönümünü kutluyor. 1986 'da kule vinç satışı ile sektöre giriş yapan TEKNO, 25 yılın sonunda; Tekno Vinç, Tekno Asfalt, Tekno çevre, Anadolu Flygt Pompa, Pusula Makine, Anfa İnşaat, Tekno Enerji başlıkları altında, sektörde markalaşmaya başlayan faaliyet grupları ve grup şirketleri aracılığıyla farklı hizmetler ve ürünler sunarak çalışma alanlarını genişletti.
25 yılda geldikleri noktadan büyük memnuniyet ve gurur duyduğunu ifade eden Tekno şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu, Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda pazar lideri konumundayız. 25 yıl boyunca faaliyet alanlarımızı genişlettik ve genişletmeye de devam edeceğiz. Tekno 'nun kuruluş yılı olan 1986 'da ciromuz 1 milyon dolardı. çeyrek asırda bu rakamı 125 katına çıkardık. 30. yılımız içinse hedefimiz 300 milyon dolar dedi.
Kule vinç, asfalt, çevre ve su pompası alanlarında faaliyet gösteren Tekno şirketler Grubu 'nun kısa vadede enerji ve turizm işine de gireceğini ifade eden Coşkunoğlu, Pendik 'te bulunan aile arazimizde bir otel yapacağız. Projeyi 2012 'te başlatmayı öngörüyoruz. Henüz Türkiye 'de faaliyet göstermeyen, dünyanın en önemli otel zincirlerinden birini bu vesileyle ülkemize getireceğiz dedi.
çoşkunoğlu enerji alanında ise doğalgaz çevrim santrali ve güneş enerjisi üretimi alanında iki yeni şirketle faaliyete başlayacaklarını sözlerine ekledi.
İlk müşteriler: AGE, GÖçAY ve ENKA
İlk ve ana faaliyet alanı kule vinç olan Tekno şirketler Grubu, vinç kiralama ve satışı alanında çalışıyor. Türkiye 'de kule vinç kullanımının bu denli yaygın olmasında kendilerinin çok büyük katkısı olduğunu belirten Altay Coşkunoğlu; Kule vinç satış-pazarlama işine 1986 yılında başladık ve 1989 yılına gelindiğinde, Türkiye 'de kule vinç sektöründe lider firma haline gelmiştik. Sonrasında bir yeniliğe daha imza atarak 1993 'te kiralama konseptini uygulamaya koyduk. O zamanın Türkiye 'sinde tereddütle karşılanan vinç kiralama konsepti bugün aynı araba kiralama kadar yaygın bir hale geldi. Bugün doksan adet kule vinçle Türkiye 'nin en büyük kiralama filosuna sahibiz ve bu alanda yatırımlarımıza devam edeceğiz dedi.
Asfalt geri dönüşümü ile yılda 2 milyar dolar kazanabiliriz
Asfalt alanında da faaliyet gösteren Tekno şirketler Grubu bugüne kadar Türkiye 'de en fazla asfalt plentini satan firma olarak çeyrek milyar euroluk bir hacme imza attı. Satışta öncelikli olarak yeni gelişen teknolojilere önem ve ağırlık verdiklerini belirten Coşkunoğlu; Asfaltın üretiminde 180-200 derecelik ısı kullanılıyor ki bu da yüksek oranda fuel oil, mazot ve doğalgaz gibi yakıtların tüketimini gerektirmekte. şu anda Türkiye 'de çoğu eski teknoloji kullanan yedi yüze yakın asfalt plenti mevcut. Geçen sene Türkiye 'de 40 milyon tonu aşkın asfalt üretildi ki, bu rakam Avrupa 'nın en yüksek rakamlarından biri. Plentlerin yarısında dahi yeni teknolojiler kullanılabilse, 100 bin tonluk yakıt tasarrufu ortaya çıkar ki, bu da 500-600 milyon dolarlık bir tasarruf demek olur. Türkiye ekonomisi açısından önem arz eden bu rakamın yanı sıra mevcut yollardan kazınan eski asfaltların geri dönüştürülmesi ise bambaşka bir konu. Yol yapımlarında eski yollardan çıkarılan asfaltlar gelişmiş ülkelerde mutlaka geri dönüştürülüyor. Tekno olarak biz Karayolları ve Belediyeler ile bu konuda uzun zamandır iletişim halindeydik. şimdi Türkiye 'de belli idareler kazınmış asfaltın yeni yapımda kullanılması şartını ihalelere koymaya başladılar. Türkiye 'de her yıl kazınan asfaltın tümünün, yeni asfalt üretimi için yeniden kullanılması halinde ülkemiz ortalama 1-1,5 milyar dolar kazanç sağlayacaktır dedi.
Tekno Asfalt 'tan Ankara 'ya 10 milyon dolarlık yatırım
Asfalt plentlerinin bazı ünitelerini kendi tesislerinde imal ettiklerini belirten Coşkunoğlu, hızla artan talebi karşılamak amacıyla Ankara 'da yeni bir fabrika satın aldıklarını ve toplam 10 milyon dolarlık yatırımla, bu konuda Türkiye 'nin en kapsamlı tesisini 2012 yılı itibariyle işletmeye açacaklarını belirtti.
Su konusu dünyanın ana problemi
UNICEF 'in 2011 raporuna göre dünyada altı kişiden birinin içme ve kullanım amacıyla temiz su bulamadığına ve küresel ısınma sebebiyle de dünyanın ana probleminin su olacağına dikkat çeken Tekno şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu; Ülkemizdeki nüfusun yaklaşık 50 milyonuna ait kanalizasyon suları doğrudan nehirlere dolayısıyla göl ve denizlere akıyor. Biz 1991 yılında Amerikan ITT grubuyla joint venture anlaşması yaparak kurduğumuz Anadolu Flygt firmamız bünyesinde de bu konuyla ilgili çalışıyoruz. Tüm şehirlerin temiz su pompalamaları, bunların sağlıklı bir şekilde dezenfekte edilmesi, ile ilgili yapılan tüm prosesler, atık suların toplanıp ara terfi istasyonlarından pompalanarak arıtma tesislerine gönderilmesi ve buralarda arıtma işlemlerinden geçirilerek, temiz bir şekilde çevreye verilmesi için gerekli , bütün mühendislik çözümlerini ve makine ekipmanlarını sağlıyoruz. dedi. Altay Coşkunoğlu Alt yapı inşaat malzemelerini kullanarak çevreci inşaat uygulamaları yaratan ve çevreci çözümler sunan Tekno çevre Grubuna ilişkin de şu açıklamalarda bulundu; duvar sistemleri geliştirmekten çelik tel ağ kurulumuna, çöp ve katı atık toplama alanlarının izolasyonuna kadar birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Hereke yoluna 1987 yılında yaptığımız çelik tel ağ koruma sistemleri halen kullanılmakta dedi.
İki yeni sektöre giriş
Kule vinç, asfalt, çevre ve su pompası alanlarında faaliyet gösteren Tekno şirketler Grubu kısa vadede enerji ve turizm işine de girecek. Enerji konusundaki çalışmalarını başlattıklarını ve şirketlerini kurduklarını ifade eden Altay Coşkunoğlu, Tekno Enerji Grubu çatısı altında Tekno Doğalgaz çevrim Enerji Elektrik Üretim veTeknoRay Solar adıyla iki yeni şirketin faaliyete başlayacağını ifade etti. Doğalgaz çevrim santrali konusunda lisans aşamasında olduklarını söyleyen Coşkunoğlu; Bu sektör hızlı şekilde büyümeyi hedeflediğimiz bir alan. Birinci fazda 35 megawattlık bir tesis yatırımı ile başlıyoruz. Tesisimiz önümüzdeki yaz başında Bilecik 'te faaliyete geçecek. Nihai hedefimiz ise 500 megawattlık bir büyüklüğe ulaşmak dedi. Hızlı gelişen teknoloji ile güneş enerjisi üretim sistemlerinin üç ila beş yıl arasındaki süreçte süratle devreye gireceğine inandığını belirten Coşkunoğlu mevcut sistemlerden daha verimli olacağına inandıkları güneş enerjisine yönelik yatırımı orta vadede öngördüklerini belirtti.
Enerji alanı dışında bir de turizm sektörüne yönelik girişimleri olacağına değinen Tekno şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu; Pendik 'te bulunan aile arazimizde bir otel yapacağız. Projeyi 2012 'de başlatmayı öngörüyoruz. Henüz Türkiye 'de faaliyet göstermeyen, dünyanın en önemli otel zincirlerinden birini bu vesileyle ülkemize getireceğiz dedi.