01 / 05 / 2024

Teknoloji devinden Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü ve satış fiyatı

Teknoloji devinden Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü ve satış fiyatı

Apple , merakla beklenen cihazı Apple Vision Pro'yu resmen duyurdu. Apple, geleneksel AR/VR başlık tasarımından yola çıkıyor ve onu dünyanın ilk "uzaysal bilgisayarı" olarak adlandırıyor. İşte VisionOS adı verilen tamamen yeni bir işletim sistemiyle donatılan Vision Pro özellikleri ve fiyatı



Vision Pro , her biri posta pulu boyutunda olan ve toplamda 23 milyon piksellik etkileyici bir boyut sunan iki mikro OLED ekranı içeren son teknoloji bir "görüntü sistemi" ile övünür . Bu, her bir göz için 4K TV'ninkini aşan bir görsel deneyim anlamına gelir ve dudak uçuklatan netlik ve keskinlik sağlar. Özel katadioptrik lensler, sürükleyici deneyimler için geniş bir renk gamı ​​ve yüksek dinamik aralık sağlayarak görsel kaliteyi daha da artırır.

Son Teknoloji Görüntü Sistemi: Sürükleyici Görseller ve Eşsiz Netlik

Vision Pro'ya güç vermek, Apple tarafından özel olarak geliştirilen özel bir çift çekirdekli M2 yonga setidir . Ek olarak, yenilikçi bir R1 çipi, içeriğin kullanıcının gözleri önünde sorunsuz bir şekilde görünmesini sağlamak için 12 kamera, beş sensör ve altı mikrofonla işbirliği yapar. Etkileyici bir şekilde, R1 çipi ekranlara görüntü akışını yalnızca 12 milisaniyede gerçekleştirerek göz açıp kapayıncaya kadar geçen süreyi sekiz kat aşıyor.

Teknoloji devinden Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü ve satış fiyatı 

Sezgisel Kontroller: Vision Pro'da Gözleriniz, Elleriniz ve Sesinizle Gezinme

VisionOS kullanıcı arayüzü, göz hareketleri, el hareketleri ve sesli komutların bir kombinasyonu kullanılarak zahmetsizce kontrol edilebilir. Fiziksel denetleyicilerin olmaması, kullanıcıların yalnızca onlara bakarak, parmaklarına dokunarak seçerek, bilek hareketiyle kaydırarak veya seslerini kullanarak komutlar vererek uygulamalar arasında gezinmesine olanak tanır.

EyeSight adlı benzersiz bir özellik, Vision Pro'nun başkalarıyla etkileşim kurarken şeffaf hissetmesini sağlar. Kişilerin bir ortama dalmış durumdayken veya bir uygulama kullanırken cihaz aracılığıyla birbirlerinin gözlerini görmelerini sağlar. Ek olarak EyeSight, kullanıcının ne zaman meşgul olduğunu veya meşgul olduğunu belirtmek için görsel ipuçları sağlar.


Geri Dön