Teknoloji

Teknoloji devinin başı Batterygate ile belada! Çok büyük maddi zarar görebilir

Batterygate skandalı Apple'ın eskiden beri süregeliyor ve bir türlü peşini bırakmıyor. Şirket, 1,6 milyar sterlin değerindeki yeni bir davanın sonucu olarak büyük maddi zarara uğrayabilir.Milyonlarca kullanıcıyı tesir altına aldığı olayın üstüne  Apple 113 milyon dolar vermeyi kabul etmiş ve bu meseleden etkilenenlere 29 dolarlık batarya değişimi teklifi getirmişti

2017 senesinde Apple’ın, iPhone 6, 7, ve SE modellerinin sistematik olarak hızı kesildiği tespit edilmiş ve Batterygate adlı skandal ile şirkete ağır bir ceza uygulanmıştı. Milyonlarca kullanıcıyı tesir altına aldığı olayın üstüne  Apple 113 milyon dolar vermeyi kabul etmiş ve bu meseleden etkilenenlere 29 dolarlık batarya değişimi teklifi getirmişti.

Apple bir kez daha Batterygate skandalını yaşıyor

Apple’ın cihazlarını planlı olarak hızını kestiği bu olay üstü örtülmüş gibi görünse de şirket yeni bir dava ile karşı karşıya kaldı. Birleşik Krallık’ta yaşayan kullanıcılar için dava açan Justin Gutmann Apple’ın eski iPhone’ların bataryaları ile alakalı problemleri performansı sınırlayarak gizlediğini iddia ediyor.

Birleşik Krallık’ta yaşayan iPhone kullanıcıları adına açılan dava neticesinde Apple, 1,6 milyar sterlin (39 milyar TL) değerinde bir ceza ile karşı karşıya kalabilir. Gutmann, planlı hız kesmenin Apple’ın söylediğinin tersine sadece bazı problemleri saklamak için yapıldığını iddia ediyor.

Apple ise 2020 senesinde neticeye varan davada eski modellerin batarya ömrünü muhafaza etmek için bu hamleyi yaptığını beyan etmişti. O dönemde ise bunun bir satış politikası olduğu ve Apple’ın müşterilerini yeni telefon almak mecburiyetinde bıraktığı ifade edilmişti.

Teknoloji devinin başı Batterygate ile belada! Çok büyük maddi zarar görebilir

Batterygate  nedir?

Batterygate, Apple'ın 2016 yılında iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, ve iPhone SE modellerinde, cihazların yaşlandıkça pil performansının düşmesi sorunu ile ilgili bir skandaldır. Apple, pil ömrünün azalmasını önlemek için yazılım güncellemeleri yayınlamıştı. Ancak, kullanıcılar cihazlarının yavaşladığını fark etmeye başladılar ve bazıları bu durumu yeni bir iPhone satın almaya teşvik edildikleri için tüketici hukuku ihlali olarak gördüler.

Daha sonra, Apple CEO'su Tim Cook, Batterygate skandalı için özür diledi ve birkaç önlem aldı. Bunlar arasında, pil değiştirme programının genişletilmesi, pil performansı hakkında daha fazla şeffaflık sağlanması ve kullanıcılara cihazlarının pil sağlığı hakkında daha fazla bilgi verilmesi yer alıyordu. Ayrıca, Apple, bu sorunun tekrar yaşanmasını önlemek için pil yönetimi özelliklerini daha da geliştirdi.

Batterygate, Apple'ın şeffaflık ve müşteri memnuniyeti konularında daha fazla sorumluluk alması gerektiğine dair tartışmaları da beraberinde getirdi.

Emekli aylığı 7500 TL üstünde olanlar dikkat! Yüzünüzü güldürecek haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

İslam Memiş ciddi ciddi uyardı! Dolar bu tarihte 25 TL olacak

Çocuklu aileler bu habere hemen bakın! Bir sene boyunca 5400 TL alacaksınız