Teknoloji

Teknoloji devinin başı belada! Bu sefer çok yüklü gelebilir

Teknolojinin dev ismi Apple bu sefer AB (Avrupa Birliği) ile karşı karşıya! Daha önce de bir çok dava ile uğraşan firma bu sefer antitröst yasasını ihlal ettiği için yüklü ceazya çarptırıla bilir.Yuvarlak ve genellikle kırmızı, yeşil veya sarı renkli olan meyve, popüler bir atıştırmalık ve birçok yemekte kullanılan bir malzemedir

Apple birkaç şeye atıfta bulunabilir, ancak en yaygın olarak bir meyve türüne veya Cupertino, California merkezli çok uluslu teknoloji şirketine atıfta bulunur.

Yuvarlak ve genellikle kırmızı, yeşil veya sarı renkli olan meyve, popüler bir atıştırmalık ve birçok yemekte kullanılan bir malzemedir. Elmalar ayrıca lif ve vitaminler açısından da zengindir, bu da onları sağlıklı bir diyete besleyici bir katkı yapar.

Teknoloji şirketi Apple Inc., iPhone, iPad ve Mac bilgisayarları da dahil olmak üzere tüketici elektroniği serisiyle tanınır. Apple, 1976 yılında Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından kuruldu ve o zamandan beri dünyanın en değerli şirketlerinden biri haline geldi. Şirket, yenilikçi ürünleri, şık tasarımı ve birinci sınıf fiyatları ile tanınır.


Teknoloji dünyasının lider markası olan Apple, zaman zaman Avrupa Birliği (AB) ile karşı karşıya kalıyor. İkili daha önce de antitröst yasasını ihlal ettiği sebebiyle karşı karşıya kalmıştı. Son gelişmenin akabinden Apple’a yüklü bir ceza gelebilir.

 

Apple, 39,4 milyar dolarlık bir para cezası ile karşı karşıya

Apple, bugüne dek App Store politikaları sebebiyle defalarca kere dava ile karşı karşıya geldi. Firma, bu sefer sert kayaya denk gelmiş olabilir. AB, App Store’daki müzik  uygulamalarında kullanıcıların öteki  satın alma lternarifleri hakkında yeterince bilgilendirilmediğini iddia ederek antitröst yasasını ihlal ettiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu konuya ait olarak şu ifadelere yer verdi;


Avrupa Komisyonu, Apple’a müzik akışı sağlayıcıları için App Store kurallarıyla alakalı endişelerini barındıran bir İtiraz Beyanı iletti. İtiraz Bildirgesi, Komisyonun bu antitröst soruşturmasının amaçları doğrultusunda IAP [uygulama içi satın alma] yükümlülüğünün yasallığı hususunda artık bir pozisyon almadığını açıklığa kavuşturuyor.

Özetle AB, Apple’ın pazardaki hakimiyetini kötüye kullandığını tahmin ediyor. Müzik uygulamalarındaki daha düşük ücretlerle üyelik alternatiflerini bilinçli olarak kullanıcılarından gizliyor. Aslında soruşturma, iki ene evveline dayanıyor. Spotify’ın Avrupa Komisyonu’na yaptığı şikayet ile başlayan süreç neticesinde Apple, 
39,4 milyar dolarlık bir para cezasına çarptırılabilir.

Rekorlara doymayan ASELSAN'dan yeni bir başarı daha! İşte yıllık cirosu

İstanbul'da ikamet edenler dikkat! Bu haber 1.5 milyon evi ilgilendiriyor

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük