09 / 10 / 2024

Teknoloji dünyasının milyarderleri resmen toprak topluyor! Bill Gates, ABD'deki en büyük özel tarım arazisi sahibi oldu!

Teknoloji dünyasının milyarderleri resmen toprak topluyor! Bill Gates, ABD'deki en büyük özel tarım arazisi sahibi oldu!

Teknoloji şirketi sahibi milyarderlerden Bill Gates, ABD'deki en büyük özel tarım arazisi sahibi olarak açıklanırken, eff Bezos da son yıllarda aldığı arazilerle ülkedeki en büyük arazi sahipleri listesinde 25. sıraya yerleşti. İşte detaylar... 




Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli The Land Report (Arsa Raporu) dergisinin "İlk 100 Arsa Sahibi Raporu"ndan alınan verilere göre, teknoloji işi yapan milyarderlerin son senelerde gerçekleştirdiği toprak yatırımının her geçen gün arttığı belirlendi.

Teknoloji şirketleri sahipleri arasında en çok toprakğı olan  iş adamı Amazon'un kurucusu Jeff Bezos olarak açıklandı. Bezos, sahip olduğu 420 bin akre (yaklaşık 1,7 milyon dönüm) büyüklükteki arsaları ile listede 25'inci sırada bulundu. 

İstanbul'un yüz ölçümünün yaklaşık 5 bin 461 kilometrekare (5,4 milyon dönüm) olduğu dikkate alındığında, Bezos'un ABD'de İstanbul'un yüz ölçümünün yaklaşık 3'te 1'i kadar toprak sahibi olduğu görülüyor. 

Teknoloji dünyasının milyarderleri resmen toprak topluyor! Bill Gates, ABD deki en büyük özel tarım arazisi sahibi oldu!

BİLL GATES'İN ALDIĞI ARAZİLERİN BÜYÜKLÜĞÜ İSTANBUL'UN 5'TE 1'İ KADAR

Söz konusu listenin 41'inci sırasında ise Microsoft'un Kurucu Ortağı Bill Gates bulunuyor. Gates, ABD'de toplamda 270 bin akre yani 1 milyon 92 bin dönüm arsaya sahip. Gates'in ABD'de sahip olduğu toplam arazi büyüklüğünün İstanbul'un 5'te 1'i büyüklüğü kadar olduğu belirlendi. 

Raporda yer verilen bilgilere göre, Gates, 17 eyalete yayılmış yaklaşık 1 milyon dönümlük son derece verimli çiftlik arazisiyle ülkenin en büyük özel tarım arazisi sahibi şeklinde biliniyor. 

The Land Report sitesinde Gates ile ilgili yer alan bir haberde kendisine yöneltilen "Neden bu kadar çok tarım arazisi satın alıyorsun?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

"ABD'deki tarım arazilerinin yalnızca 4 binde 1'ine sahibim. Bu tarım arazilerini daha üretken hale getirmek ve daha fazla iş imkanı ortaya çıkarmak için alıyorum."

Teknoloji dünyasının milyarderleri resmen toprak topluyor! Bill Gates, ABD deki en büyük özel tarım arazisi sahibi oldu!

LİSTENİN İLK 5 SIRASINDA KİMLER VAR? 

"İlk 100 Arsa Sahibi Raporu"na göre ilk sırada Emmerson ailesi bulunuyor. ABD'de kereste, yenilenebilir enerji ve tarım gibi alanlarda faaliyette bulunan ailenin 2,4 milyon akre (9,7 milyon dönüm) araziye sahip olduğu görülüyor. Bu da İstanbul'un 1,8 katı büyüklüğüne denk oluyor. 

Listede 2. sırada 2,2 milyon akre (8,9 milyon dönüm) ile John Malone, 2 milyon akre (8,09 milyon dönüm) ile Ted Turner, 1,7 milyon akre (6,8 milyon dönüm) ile Stan Kroenke ve 1,6 milyon akre (6,4 milyon dönüm) ile Reed ailesi bulunuyor. 

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasında son 9 gün!  TOKİ  yüzde 25 indirim kampanyası başvurusu nasıl yapılır?

İslam Memiş’ten gram altın için iki yeni rakam geldi!

Kira anlaşmazlıklarına yeni çözüm! En güncel kira ve satış fiyatları bu yöntemle tespit edilecek!


Geri Dön