Genel

Teknomarketler 1 günde 10 milyon dolar ciro yaptı

Türk tüketicisi ÖTV ve KDV indiriminden yararlanma konusunda da 'son dakikacı' olduğunu gösterdi

30 Eylül'de sona eren indirimden yararlanmak isteyen teknoloji meraklıları organize teknoloji perakendecilerinde 1 günde 10-11 milyon dolarlık harcama yaptı. 30 Eylül günü akşam geç saatlere kadar indirim fırsatından yararlanmak isteyenler teknoloji marketlerini doldururken en çok talebi dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar gördü. Teknoloji marketlerinde dizüstü ve masaüstü bilgisayar stokları tükenirken özellikle bazı markaların belirli modellerde son gün fırsatı olarak 1.500 TL'lik ürünleri 1.000 TL'nin altına indirmesiyle talep patladı.

Talep 3'e katlandı

Bilgisayarlara yönelik büyük talebin yanı sıra beyaz eşya ve tüketici elektroniğini de mağazalarında satan Electro Word, Media Markt, Darty gibi teknoloji marketlerinde buzdolabı, LCD TV, çamaşır ile bulaşık makinası satışlarında da patlama oldu. Kadın tüketiciler beyaz eşya alanında satışlara doping olurken özellikle çocukları için dizüstü bilgisayar talebinde bulunan ebeveynler de teknomarketlerde ciroları artırdı.

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, ÖTV ve KDV indiriminin 30 Eylül'de bitecek olması nedeniyle normal günlük satışlarının 3 kat üzerinde talep aldıklarını belirtirken son gün fırsatının Türk tüketicisi tarafından çok iyi değerlendirildiğini ifade etti.

Electro World Genel Müdürü Bahadır Özbek de 30 Eylül'e yaklaşılırken satışların ivmelendiğini ve 2 kata ulaşan artışların 3 kat seviyesine kadar çıktığını açıkladı.
Vatan