27 / 04 / 2024

Teknopark İstanbul, ihale dökümanları hazırlanacak

Teknopark İstanbul, ihale dökümanları hazırlanacak

Teknopark İstanbul A.şž, Teknopark İstanbul Alanı altyapı projelerinin ve altyapı tesisleri inşaatlarına daire ihale dökümanlarının hazırlanması işini ihale edecek



Teknopark İstanbul A.şž tarafından verilen ilan şu şekilde;

TEKNOPARK İSTANBUL ALANI ALTYAPI PROJELERİNİN VE ALTYAPI TESİSLERİ İNşžAATLARINA DAİR İHALE DOKÜMANLARININ HAZIRLANMASI İşžİ

İşletmemizce; Pendik Kurtköy mevkiinde yer alan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na kuzey yönünde bitişik arazide uygulamaya aktarılacak İstanbul Teknoloji Geliştirme Bölgesi Projesinin 'Altyapı Projeleri ile Altyapı Tesisleri inşaatlarına Dair İhale Dokümanlarının Hazırlanması İşi' için Müşavirlik Hizmetleri alınacaktır.

Sayılan Müşavirlik Hizmetlerine dair hazırlanan İdari ve Teknik şžartnameler 1.000 TL. karşılığında adresi aşağıda yer alan Teknopark İstanbul A.şž. Bina, Park ve Arazi Yönetim Müdürlüğü'nden temin edilebilir.

İdari şžartname, Teknik şžartname ve ekli Projelerine göre hazırlanacak Yeterlik Dosyalarının en geç 25 Temmuz 2011 Pazartesi günü saat 16:00'a kadar Teknopark İstanbul A.şž. Bina, Park ve Arazi Yönetim Müdürlüğü'nde bulunacak şekilde gönderilmesi veya elden teslim edilmesi gerekmektedir. Teknopark İstanbul A.şž. postadaki gecikmeler de dhil olmak üzere, Yeterlilik Dosyalarındaki gecikmelerden hiçbir sorumluluk kabul etmeyecek olup yukarıda belirtilen tarih ve saatten sonra gelen dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yeterlik alan İstekliler, Müşavirlik Hizmetlerine dair fiyat tekliflerini, anahtar teslimi götürü bedel üzerinden, kapalı zarf teklif + 1 tur kapalı eksiltme usulüyle, Teknopark istanbul A.şž. Genel Müdürlüğü'nde, hizmet alımına ilişkin idari şžartname'de bildirilen tarih ve saatte hazır bulunarak vereceklerdir.

Mali kapasiteye ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

1. İsteklinin Vergi Dairesi veya Yeminli Mali Müşavir veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavir onaylı ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait bilanço ve bilançonun gerekli görülen yerleri ve gelir tabloları.

2. İsteklinin ortak girişim olması halinde, ortakların her birinin istenen belgeleri ayrı ayrı sunması zorunludur.

a. Son yıla ait bilançosunda;
- Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,
- öz kaynak oranın (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olması,
- Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50'den küçük olması,
mali yeterlik kriterleri olarak öngörülür ve sayılan üç kriter birlikte aranır. Sunulan bilançolarda yıllara yaygın inşaat maliyetleri ile hakediş gelirlerinin gösterilmesi zorunludur.

3. Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

4. Son yıla ait gelir tablosunda ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam cironun 1.000.000 TL'den az olmaması gerekir. Bu kriteri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeteriik kriterinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
iş ortaklığı olarak ihaleye katılan isteklilerde; toplam ciroya ilişkin kriterin, her bir ortak tarafından iş ortaklığındaki hissesi oranında sağlanması zorunludur.

Mesleki ve Teknik Yeterlik Belge ve Kriterleri;

1. İsteklilerin bu hizmet konusu iş veya benzer nitelik ve ölçekteki işlerde en az on yıl deneyimli olmaları gerekmektedir.
2. İsteklilerin teklif verme tarihinden geriye doğru son on yıl içinde tek sözleşmede;
a. Yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde tek bir sözleşme kapsamında yol-kavşak veya yol-köprü ile elektrik, iletişim, içmesuyu, atıksu ve yağmursuyu şebekeleri projelendirme hizmetleri işlerine ilişkin olarak; en az 1.000.000 TL. değerindeki benzer işlerine ilişkin deneyimini gösteren 'İş Bitirme Belgelerini sunmaları gerekir.

b. İsteklinin ihale tarihinden geriye doğru son on yıl içinde;
i. Yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde tek bir sözleşme kapsamında yol-kavşak veya yol-köprü projelendirme hizmetleri işlerine ilişkin olarak; en az 600.000 TL. değerindeki benzer işlerine ilişkin deneyimini gösteren İş Bitirme Belgelerini sunmaları gerekir.

ii. Yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde tek bir sözleşme kapsamında elektrik, iletişim, içmesuyu, atıksu ve yağmursuyu şebekeleri projelendirme hizmetleri işlerine ilişkin olarak; en az 600.000 TL. değerindeki benzer işlerine ilişkin deneyimini gösteren 'İş Bitirme Belgelerini sunmaları gerekir.

3. İsteklilerin yukarıda belirtilen yeterlik kriterini sağlamaları ve buna ait kanıtlayıcı belgeleri yeterlilik dosyası kapsamında sunmaları gereklidir.

4. İstekli tarafından sunulan benzer iş deneyimlerinde projelendirme dışında saha kontrollük vb. diğer hizmetlerin gerçekleştirilmesi durumunda, yalnız projelendirme hizmet tutarları değerlendirmede göz önünde bulundurulacaktır. Bu sebepten istekliler tarafından sunulacak buna benzer deneyimlerde projelendirme bedellerinin açıkça belirtilmesi gerekmektedir.

5. İsteklinin ortak girişim olması halinde ortaklık oranına ve pilot veya özel ortak olmasına bakılmaksızın benzer işlere ait iş bitirme belgeleri bir bütün olarak değerlendirilecektir.

Teknopark İstanbul A.şž., 4691 ve 6170 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren 'Yönetici şžirket' statüsünde olup, 2886 ve 4734 sayılı yasalara tabi değildir. Teknopark İstanbul A.şž. işi kısmen ya da tamamen yaptırıp yaptırmamakta, iptal etmekte, işi dilediği miktar ve usulde dilediğine vermekte tamamen serbesttir.

TEKNOPARK İSTANBUL A.şž.
SABİHA GÖKçEN ULUSLARARASI HAVALİMANI A BLOK 34912 Pendik-İstanbul/Türkiye
Tel: 0 216 585 56 60 - Fax: 0 216 585 56 65
e-mail: [email protected]       -         www.teknoparkistanbul.com

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön