Genel

Teksan, Bauma Fuarı'na katıldı!

Türkiye’de ilk kez Teksan tarafından üretilen ‘hibrit ışık kulesi’ elektrik enerjisinin olmadığı inşaat sahalarında sağladığı avantajla Bauma 2016’da yoğun ilgi gördü.

Teksan, Bauma Fuarı'na katıldı!

Teksan, inşaat sektörüne yönelik çözümleri ile Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük yapı inşaat fuarı olan Bauma 2016’ya katıldı. İnşaat sektörünün yakından takip ettiği fuarda Teksan Ar-Ge’deki gücünün son örneği olan ‘hibrit ışık kulesi’ni tanıttı. Türkiye’de ilk kez Teksan tarafından üretilen ‘hibrit ışık kulesi’ elektrik enerjisinin olmadığı inşaat sahalarında sağladığı avantajla Bauma 2016’da yoğun ilgi gördü.


60 ülkeden 3 bin 400 firma en son ürünlerini ve sektördeki son yenilikleri Bauma 2016 Fuarı’nda tanıttı. Kesintisiz güç sistemleri konusunda dünya markası olma vizyonu ile çalışmalarını sürdüren Teksan da fuarda en son teknoloji ile geliştirdiği ürünlerini görücüye çıkardı. Ar-Ge’de iddialı olan şirket lansmanını ilk kez Bauma Fuarı’nda yaptığı Türkiye’nin ilk ‘hibrit ışık kulesi’ ile ses getirdi.


Sektördeki gelişmeleri yakından izlediklerini söyleyen Teksan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler; “Global bir marka olma hedefimizde uluslararası fuarların önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda sektörümüzle ilgili büyük etkinliklerin hemen hemen hepsinde yerimizi alıyoruz. Yapı ve inşaat sektörünün en büyük fuarı olan Bauma’ya da 2007 yılından bu yana katılıyoruz. Yüzde 100 yerli sermaye ile ürettiğimiz ürünlerimizi 120’den fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Ancak ihracatımızı çok daha fazla artırmayı planlıyoruz. Bauma gibi fuarların bu amacımıza önemli oranda hizmet ettiğini söyleyebiliriz. Örneğin; fuara ilk katıldığımız yıl ürünlerimizi Bolivya ve Yeni Zelenda’ya ihraç etmeyi başarmıştık” dedi.


Bugün Türkiye ve yurtdışında çok sayıda yapı, havalimanı vb. inşaat projelerinde ürünlerinin kullanıldığını belirten Burak Başeğmezler açıklamalarına “Ar-Ge çalışmalarımızın son ürünü olan hibrit teknolojisi ile ürettiğimiz ‘hibrit ışık kulesi’ni ilk kez Bauma Fuarı’nda tanıttık. Türkiye’de bir ilk olan ‘hibrit ışık kulesi’, elektrik enerjisinin olmadığı inşaat sahalarında kullanım için büyük bir avantaj yaratıyor. Hibrit ışık kulesi güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları ve akıllı batarya yönetim sistemi sayesinde yakıt tüketimini yüzde 73 oranında düşürüyor. Normal ışık kulelerinde 7 saat olan motor çalışma süresini 1 saate düşüren hibrit ışık kulesi sadece düşük yakıt tüketimine bağlı karbon ayak izinin azaltılması değil aynı zamanda sağladığı düşük ses emisyonu ile de çevre dostu bir ürün olarak dikkat çekiyor. Hibrit teknoloji sayesinde motorun daha az çalışmasına olanak sağlayan sistem bakım onarım ve işletim masraflarında ciddi bir tasarruf sağlarken motorun kullanım ömrünün de artmasına olanak sağlıyor” diyerek devam etti.


Türkiye ulusal Ar-Ge sıralamasında 136. sırada yer aldıklarını belirten Başeğmezler, cirolarından ciddi bir oranı Ar-Ge’ye ayırdıklarını ve bu yönleriyle farklılaştıklarını söyleyerek açıklamalarını bitirdi.