Ulaşım

Tekstilkent - Giyimkent metro hattında inşaat çalışmaları başladı!

Esenler Tekstilkent Giyimkent metro istasyonunda bir hafta içinde ilk kazmanın vurulacağını çalışmaların başlayacağını duyurmuştuk. Tekstilkent - Giyimkent metro hattında ilk kazma vuruldu ve çalışmalar başladı...

Esenler Tekstilkent - Giyimkent metro istasyonu, Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı ile birlikte planlanmış sözleşmeleri ise 20 Aralık 2013'te imzalanmıştı. Tekstilkent - Giyimkent metro istasyonu çevrelenmişti. 20 Ağustos'ta yaptığımız haberde bir hafta içinde ilk kazmanın vurulacağını duyurmuştuk. 



Tekstilkent - Giyimkent metro istasyonunda ilk kazma vuruldu ve inşaat çalışmaları da başladı. Tekstilkent Koza Plaza - Ramada Otel - Giyimkent kapılarından giriş ve çıkış yapılabilecek Tekstilkent - Giyimkent metro istasyonunun 2017 sonunda hizmete açılması hedefleniyor. 




Tekstilkent'in ikiz kuleleri olarak bilinen Koza Plaza, Ramada Oteli ve Giyimkent arasında şu an bir benzin istasyonu bulunan alanın karşısında inşa edilen Tekstilkent - Giyimkent metro istasyonu, 2017 yılında tamamlanarak hizmete açılacak olan Mecidiyeköy  - Mahmutbey metro hattıyla da entegre olacak. Böylelikle Mecidiyeköy-Mahmutbey arasındaki yolculuk süresi sadece 27 dakikaya düşecek.




Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com