14 / 11 / 2024

Tekstilkent'in doluluk oranı yüzde 80'e çıktı!

Tekstilkent'in doluluk oranı yüzde 80'e çıktı!

21 ay önce yönetim değişikliğine giden Tekstilkent, doluluk oranını % 25'ten 80'e çıkardı. Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaduman, "Hedefimiz daha da yukarı taşımak" dedi.




Y akın bir zamana dek naylon fatura şirketlerinin, hatta Captagon üretimi yapan atölyelerin merkezi olarak bilinen Tekstilkent şimdilerde altın çağını yaşıyor. 25 yıl boyunca klasik kooperatif mantığıyla yönetildiği için doluluk oranını yüzde 25'in üzerine çıkamayan Tekstilkent, 21 ay önce yapılan yönetim değişikliğiyle Nuri Karaduman'ın başkanlığında CEO modeline geçti. Yeni sistemle Tekstilkent, doluluk oranını yüzde 80'e çıkardı. Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaduman, bölgeyi kooperatif mantığıyla değil, şirket gibi yönettiklerini söyledi. Karaduman, "Yönetimde 13 asil, 26 yedek üyemiz var. Bütün kararları ortak akılla alıyoruz. Gelişmiş şirket yönetim modelini uyguluyoruz" dedi. Yakında Tekstilkent A. Ş.'yi kuracakları bilgisini veren Karaduman, "Böylece kentteki 242 ortak mülkiyetin daha iyi değerlendirilmesine zemin hazırlamış olacağız" diye konuştu. Tekstilkent'in 22 bin 500 metrekarelik, imara çıkmak üzere arazisi olduğunu aktaran Karaduman, burada büyük projelere imza atacaklarını vurguladı. 


'FARELERİ UZAKLAŞTIRDIK' 

Tekstilkent'in 21 ay öncesine kadar kötü bir imajı olduğunu anlatan Karaduman, ilk etapta imaja zarar veren firmaları uzaklaştırdıklarını ifade etti. Karaduman, "Burası Sultanhamam'daki kumaşçı ve iplikçilerin daha ferah bir merkezde iş yapmaları için kurulmuştu. Ancak 2013'e kadar bu amaca ulaşılamadı. Deyim yerindeyse ticaretin farelerinin dolduğu bir yere dönüşmüştü. Sıkı tedbirler uyguladık, kötü firmaları uzaklaştırdık" dedi. Tekstilkent'le Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istenen doluluk oranını yakalaması için yakından ilgilendiğini belirten Karaduman, 21 aylık süreçte yürüttükleri projeleri şöyle anlattı: "Burayı ağırlıklı olarak tekstil firmalarının ve farklı sektörlerden şirketlerin merkezine dönüştürdük. Esenler başta olmak üzere civardaki ilçelerden bin 500 kişiye istihdam sağladık. 2 yıl önce ortak alanlardan elde edilen kira geliri toplam 120 bin liraydı. Bunu 3.5 milyon TL'ye çıkardık. A1 tipi dükkânların kira gelirlerini 4 bin TL'ye yükselttik. Hedefimiz, mülklerin değerini İSTOÇ'taki gibi 1 milyon TL'ye çıkarmak." 


CAMİ VE KÜLLİYE İNŞASI

Tekstilkent'te bir cami, külliye ve yurt inşaatı projesi için çalışmalara başladıklarını açıklayan Karaduman, "Cami ve külliyemizin açılışını Cumhurbaşkanımız ile yapmayı arzuluyoruz" dedi. Teksilkent'teki mülk sahiplerinin ticari hareketlilikten ötürü artık dükkânlarını satmaktan vazgeçtiklerini anlatan Karaduman, bölgeye metronun gelmesiyle kira gelirlerinin daha da artacağını ve mülklerin değer kazanacağını söyledi. Karaduman, "Tekstilkent yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayabilecek büyüklükte bir merkez. Hedefimiz en kısa sürede bu oranları yakalamak" diye konuştu. 


Sabah




Geri Dön