Genel

Tekzip metni!

22 Temmuz 2024 tarihinde yayınlanan 'Tuzla'daki Bin Evler Sitesi'nde sular durulmuyor! İnşaat alanı bir anda 32 bin 908 metrekareye çıkartıldı!' başlıklı haber hakkında, Fars Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından iletilen tekzip metni... 

22 Temmuz 2024 tarihinde yayınlanan ''Tuzla'daki Bin Evler Sitesi'nde sular durulmuyor! İnşaat alanı bir anda 32 bin 908 metrekareye çıkartıldı!' başlıklı habere ilişkin Fars Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından tekzip metni gönderildi. İşte o açıklama: 

22 Temmuz 2024 - 13.08 tarihli "Tuzla'daki Bin Evler Sitesi'nde sular durulmuyor! İnşaat alanı bir anda 32 bin 908 metrekareye çıkartıldı!" başlıklı haberde özetle; İstanbul Tuzla'da Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 'Rezerv Alanı” ilan edilen 70 malikli "Bin Evler Sitesi'nin 19 bin metrekare olan inşaat alanı 32 bin 908 metrekareye çıkarıldığı, tapu iptali tescil davalarına rağmen ruhsat verildiği, Fars yapının ruhsat alamayınca projeyi Tuzyap belediye şirketine devrettiği vs gibi müvekkil şirket tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm amaçlı inşaat faaliyeti hakkında, gerçeğe aykırı bilgilere yer vermiş olduğunuz tespit edilmiştir.

Haberinizin gerçeğe aykırı olduğu yukarıda alıntılanan bilgi ve belgelerle tek tek açıklanmış olup, bu nedenle de tarafımızca talep edilen tekzip metnini yayınlamanız gerekliliği kanunun amir hükmü gereği malumunuzdur. Bu nedenle mevzuatın amir hükümlerine uygun olarak yayınlanmasını talep ettiğimiz tekzip metni şu şekildedir:

"FARS YAPI İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yaptığı tüm işler bakımından hem ilgili mevzuata hem de iştigal alanının profesyonel / fenni gerekliliklerine uygun olarak hareket eden, bu kapsamda da herkes tarafından başarılı olarak addedilen saygın bir ticari tüzel kişiliktir.

Haberde konu edilen; tapuda "İstanbul ili, Tuzla ilçesi 8492 Parsel" olarak kayıtlı olan alan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili yazısı kapsamında rezerv alan ilan edilmiştir. Bu durum; mezkur alanın ve bu alanda bulunan yapıların olası bir İstanbul depremine dayanıklı olmadığını, risk teşkil ettiğini sarih olarak ortaya koymaktadır.

Bu kapsamda; bölgede birçok tamamlanmış eseri ve de devam etmekte olan inşaat faaliyeti bulunan müvekkil şirket, ilgili parseldeki taşınmazların 6306 sayılı Kanun uyarınca yıkılarak tekrar yapılması hususunda, parselde mülkiyeti bulunan tüm tapu malikleri ile Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi akdedilmiştir.

Tüm tapu malikleri ile anlaşmanın sağlanması ve sözleşmenin akdedilmesi akabinde ilgili olan Tuzla Belediyesi tarafından riskli yapıların yıkılması için 07.09.2023 tarihli yıkım ruhsatları alınmıştır. Yıkımın tamamlanması akabinde ise yine ilgili olan Tuzla Belediyesi'nden 09.11.2023 tarih ve 246979 no'lu Hafriyat Toprağı ve İnşaat / Yıkıntı Atıkları Taşıma Kabul Belgesi alınmıştır.

Bahse konu belgenin alınması ile; Tuzla Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü'nden 13.11.2023 ile 09.02.2024 ( Başvuru tarihi 07.11.2023) tarihleri arasında hafriyat taşımak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü'nden ise yine 13.11.2023 ile 09.02.2024 tarihleri arasında hafriyat kabulü yapmak üzere gerekli izinler alınmıştır.

Tuzla Belediyesi'nden 29.05.2024 tarihinde yapı ruhsatı alınarak, inşaat faaliyetine başlanmıştır. İnşaat Ruhsatı 14.01.2022 tarihli kesinleşmiş imar planı ve plan notlarına uygun olarak ilgili idare tarafından düzenlenmiştir. İmar mevzuatı gereği plan notlarına aykırı olarak yapı ruhsatı düzenlenmesi mümkün değildir.

Haberde bahsi geçen Tapu İptali Tescil davalarından arsa sahiplerinin çoğunluğu feragat etmiş olup, davanın devam eden kısmında da T.C. İstanbul Anadolu 15. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından davanın reddine karar verilmiştir. Projenin Yapı Müteahhidi FARS YAPI İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olup herhangi bir devir söz konusu değildir. Müvekkil tarafından yürütülen tüm inşaat faaliyetleri İmar Mevzuatı'na uygun olarak yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''