Telefonunda bu uygulama yüklüyse banka hesaplarınıza dikkat edin! Resmen parayı çekiyor!
Toplanan veriler, kullanıcıların uygulamaları indirirken verdiği izinlerin yanında android işletim sistemlerinin sürümüne bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Telefonunda o uygulama olanlara uyarı verildi. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…Bu zararlı yazılım ile kullanıcıların önemli verileri, yüklü uygulamaları, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantı cihazları hatta konumları dahi toplanabiliyor
Yayınlanan habere göre Google Play üzerine sızdığı tespit edilen kötü niyetle yazılım toplamla 100 milyon indirmeye ulaşan 60 yasal uygulama üzerinde keşfedildi. Bu zararlı yazılım ile kullanıcıların önemli verileri, yüklü uygulamaları, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantı cihazları hatta konumları dahi toplanabiliyor. Tüm bunların yanında arka plan üzerinde reklamları tıklanarak reklam sahtekarlığı da yapılıyor. Goldoson adlı kötü niyetli yazılım verileri çalıyor.
Toplamda 100 milyon indirmeye sahip atmış uygulama üzerinde kötü yazılım tespit edildi
Google Play üzerinde keşfedilen kötü amaçlı bir yazılım olan Goldoson popüler atmış uygulama üzerinde tespit edildi. Toplamda 100 milyon indirmeye ulaştı. McAfee’nin araştırma geliştirme ekibi tarafından ortaya konulan bu yazılım kullanıcıların hassas verilerini topluyor. Tüm bunların yanında arka planda reklam sahteciliği dahi yapıyor. Üçüncü taraf bir kütüphaneye entegre edilmiş şekilde kullanıcıların cihazlarına kaydedip veri toplama mekanizması üzerinden uzaktan kontrol sağlıyor. Bu kötü amaçla yazılım reklam geliri elde etmek adına gizli bir kod kullanarak reklam sahteliği de yapıyor.
Google tehdit analiz grubu Çin yanlısı olan bu dezenformasyonun yayan bir grup ile mücadele ettiğini de belirtti. Bu grup toplu hesap satıcıları üzerinden yeni hesaplar satın alarak dezenformasyon içeriklerini yayıp kullanılan hesapları düzenliyor.
Zararlı Goldoson yazılımı
Goldoson yazılımı üçüncü taraf bir kütüphanenin yanlışlıkla 60 farklı uygulama üzerinde entegre edilmesinin sonucu yayıldı. Kullanıcılar, Goldoson içeren bir uygulamayı çalıştırdığı zaman, cihazları kaydedip iyi gizlenmiş bir uzak sunucu üzerinden yapılandırmasını alıyor. Zararlı yazılım Goldoson'un veri toplama mekanizması ile, genellikle her iki gün içinde bir etkinleşecek şekilde ayarlanmış olarak ve telefonda yüklü uygulamaların listesi ve coğrafi konum geçmişini, Bluetooth ve WiFi üzerinden bağlı cihazların MAC adresleri ve diğer bilgilerini C2 sunucusuna aktarıyor. Bu şekilde verileri kolay bir şekilde çalıyor.
Hepsi Burada'dan muhteşem fırsat! Paranızın karşılığı Samsung Galaxy A53 kampanyasını kaçırmayın
Kullanıcılarına üst düzey performans sunan Xiaomi Mi 11T uygun fiyata Hepsi Burada'da
Vivo V29 Lite: Fiyat performans odaklı telefon!