27 / 04 / 2024

Temapark için ABD ve Avrupalı şirketlerle görüşülüyor!

Temapark için ABD ve Avrupalı şirketlerle görüşülüyor!

Halkalı'ya yapılacak olan Temapark ihalesini TOKİ'ye yaptığı 405 milyon 275 bin TL'lik teklifle kazanan Mesa Mesken-Kantur-Akdaş İş Ortaklığı, Halkalı'ya kurulacak parkın mimari çizimleri için Avrupalı ve Amerikalı şirketlerle görüşülüyor  



Halkalı'ya yapılacak olan Temapark ihalesini TOKİ'ye yaptığı 405 milyon 275 bin TL'lik teklifle kazanan Mesa Mesken-Kantur-Akdaş İş Ortaklığı'ndan açıklama var. Konsorsiyum adına açıklama yapan MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Temapark"ı Türkiye'nin bir kazancı olarak nitelendirerdi. Arsa üzerinde 1 milyar 885 milyon TL"lik bir proje geliştirileceğini belirten Boysanoğlu,   TOKİ'ye ihale bedeli olan 405 milyon TL'nin   yüzde 40'ının peşin olarak ödeneceğini   ve kalan bölümün ise beş yıla yayılacağını belirtti.
Söz konusu çok yönlü projenin, Türkiye'de tek, Avrupa'da ise en önemli birkaç projeden biri olarakg österen Boysanoğlu, 1.5 milyon metrekare içinde, 450-500 bin metrekarelik alanda, fuar, ticaret, eğlence ve konut alanlarından oluşan projenin işletilmesi için aralarında İnanlar ve Six Flags firmalarının da bulunduğu, eğlence merkezi alanında konusunun uzmanı ABD'li ve Avrupalı fuarcılık şirketleriyle görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

çöp işini iyi biliyor
MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz"de Temapark hakkında bir açıklama yaparak, œProjeye talip olduğumuz alan Halkalı çöplüğü"ydü. Bunun içi n çöp işlerini iyi bilen Kantur-Ak daş"ı yanımıza ortak olarak aldık . Ortağımız,  Ankara  Mamak çöplüğü"nü işletiyor. İhaleye çok ciddi çalıştık. Projemiz Sadece Halkalı"nın değil, tüm İstanbul"un cazibe merkezi olacak diye konuştu.


Geri Dön