29 / 04 / 2024

Temel atma töreniyle gündem olan Defne Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı!

Temel atma töreniyle gündem olan Defne Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı!

"Asrın felaketi"nin ardından 24 Mart tarihinde Bostancık Mahallesi'nde temeli atılan ve temel atma töreniyle gündem olan Defne Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı...



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Hatay'da, 24 Mart 2023 tarihinde temeli atılan ve dün açılışı yapılan 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi resmen hasta kabulüne başladı.

Paylaşılan detaylara göre, "Asrın felaketi"nden sonra 24 Mart tarihinde Bostancık Mahallesi'nde temeli atılan, 28 bini kapalı olmak üzere toplamda 79 bin metrekare alanda ağır çelik yapı tekniği ile modüler duvar sistemi kullanılarak inşa edilen Defne Devlet Hastanesi'nde toplamda 36 poliklinik bulunuyor.

Temel atma töreniyle gündem olan Defne Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı!

Aktarılan detaylara göre, 51 yoğun bakım yatağı, 41 acil müşahede yatağı, 11 ameliyathane, yoğun bakım, diyaliz, endoskopi, kolonoskopi, MR, tomografi, ultrason görüntüleme üniteleri ile diş polikliniği de bulunan, tüm branşlarda hizmet veren Defne Devlet Hastanesi'nde 256'sı hekim 1044 sağlık çalışanı görev alıyor.

Yine verilen detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile diğer ilgililerin de katılımıyla açılışı yapılan Defne Devlet Hastanesi, sabah saatlerinden itibaren hasta kabulüne de başladı.


Geri Dön