Sektörel

Temeltaş Proje konut satış hedefini yükseltti!

İstanbul'da halihazırda 18 markalı projede 4 bin 500 adet dairenin satışını sürdüren Temeltaş Proje Geliştirme, pandemiye rağmen ilk 9 ayda 800 adet konut sattı.

İstanbul'da halihazırda 18 markalı projede 4 bin 500 adet dairenin satışını sürdüren Temeltaş Proje Geliştirme, pandemiye rağmen ilk 9 ayda 800 adet konut sattı.

Şirketin yılsonu hedefi ise bin konut satışını aşmak. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Temeltaş Proje Geliştirme Genel Müdürü Selman Yurdakul, " Haziran'da 250, Temmuz'da 240 adet satış yaptık. Toplam satışımız ise 800'ü buldu" diye konuştu. Yurdakul, "Mevcutta yabancının payı yüzde 60'a, yerlinin payı yüzde 40'a geldi. Pandemiden dolayı herhangi bir kısıtlama olmadığı takdirde yılın geri kalan bölümünde 250 adet konut satmayı bekliyoruz. Döviz kurlarının artmasıyla yabancının iştahı arttı, belki sayı anlamında çok gelen olmuyor ancak gerçek alıcı geliyor. Uluslararası Uçuşların başlamasıyla Eylül'de yabancıya yapılan konut satışları 5 bin 269 adetlere çıktı" açıklamasında bulundu. 

12 evden birini yabancı alıyor

Bu yıl İranlıların türkiye'de alımlarını artırdığını aktaran Yurdakul, ırak, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri'nin yükseliş içinde olduğunu dile getirdi. Türkiye'deki konut alımlarının yüzde 95'inin vatandaşlık amaçlı olduğunu aktaran Yurdakul, "Çin, Irak ve İranlılar tamamen vatandaşlık için, Ruslar ise yatırım amaçlı alıyor1 dedi. Yurdakul, "Portekiz ve İspanya'da ortalama bir gayrimenkul 420 bin Euro'lara satılırken, Türkiye'de ise büyükşehirlerde ortalama 110 bin Euro'ya satılıyor. Buna karşın Portekiz'de her 5 gayrimenkulden 1'i yabancıya satılırken, Türkiye'de bu oran 12'de 1 şeklinde" diye konuştu. Yurdakul, bu yıl Fethiye'de ve Anadolu Yakasında artan yabancı alımlarına paralel olarak yeni bir ofis açmayı planladıklarını da vurguladı. 

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!