Genel

Temesis Raf akıllı raf sistemi ile dikkat çekti!

Temesis Raf Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, yeni yatırım planlan ile ilgili şunlan söyledi: "Arabistan'daki raf sistemleri pazan Türkiye'nin yaklaşık 3-4 katı. Arap dünyası inşaat malzemeleri ihtiyacını öncelikli olarak Çin'den gideriyor " dedi

TURKCELL, Avea ve Arion Montain başta üzere Türkiye'nin önemli kurumlara arşiv depoları kuran Temesis Raf akıllı raf sistemini geliştirerek Avrupalı ve Balkan şirketlerinin dikkatini çekti. Çeliştirdikleri yeni sistemle birlikte İspanya devi Megalux'ün pazar payını ele geçirdiklerini belirten Temesis Raf Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, Hollandalı Fetim firmasıyla 10 yıllık anlaşma yaparak şirketin bütün depolama rafların Çin yerine kendilerinden temin noktasında anlaşmaya vardıklarını söyledi. Türk şirketi, bu sayede Hollanda üzerinden Avrupa'ya 20 milyon Euro'luk ihracat gerçekleştirirecek.

Arabistan pazarına girelim
Gül, yeni yatırım planlan ile ilgili şunlan söyledi: "Arabistan'daki raf sistemleri pazan Türkiye'nin yaklaşık 3-4 katı. Bu potansiyel beraberinde rekabeti getiriyor. Arap dünyası inşaat malzemeleri ihtiyacını öncelikli olarak Çin'den gideriyor. Ancak Türkiye'nin son dönemdeki adımlan da prestijimizi artırdı. Bunun sonucunda ciddi oranda ürünlerimizi tercih eder konuma geldiler. Amacımız bu ülkelerde üretim yapıp, iç piyasalara mal satmak. Yoksa işleri Çinlilere kaptıracağız" dedi.