Ekonomi

Temettü vermeyecek 11 şirket tek tek açıklandı! Hangi şirket neden temettü ödemeyecek? 

Temettü vermeyecek 11 şirket tek tek açıklandı. Peki hangi şirket neden temettü ödemeyecek? Hemen bu son dakika detaylarına bakın...876,23 puandan başladı

Yatırımcıların gündeminde yer alan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,41 azalışla 4.876,23 puandan başladı.

Verilen detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 1,05, holding endeksi de yüzde 0,47 azaldı. Ayrıca Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,69'la inşaat, en çok gerileyen ise bankacılık oldu.

Aktarılan detaylara göre, dün, 4.880-5.000 puan arasında dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 1 değer kaybederek 4.896,07 puandan tamamlamıştı.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin büyük oranda geride kalması ve para politikalarında şahin adımların sonuna yaklaşıldığına yönelik beklentilerle pozitif bir seyir izlendiğini kaydederek, yurt içi piyasaların negatif ayrıştığını dile getirdi.

Diğer bir yandan temettü vermeyecek 11 şirket de tek tek açıklandı. Peki hangi şirket neden temettü ödemeyecek? Hemen bu son dakika detaylarına bakın...

Borsagundem'de yer alan habere göre, temettü ödemeyeceğini duyuran bu şirketler, ayrıca ödememe gerekçelerini de yatırımcısı ile paylaştı.

TEMETTÜ VERMEYECEK 11 ŞİRKET VE GEREKÇELERİ

1- Karel (#KAREL) 

Her ne kadar Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına göre kârda olsa da vergi mevzuatına göre zararda olması nedeniyle kâr payı dağıtmayacağını açıkladı.

2- Garanti Faktoring (#GARFA)

Dünya genelinde sürmekte olan ekonomik istikrarsızlık ve durgunluk beklentilerini dikkate alarak özkaynak yapısını güçlü tutmaya yönelik ihtiyatlı olma nedeniyle kâr payı dağıtımı gerçekleştirmeyecek.

3- Türker Proje Gayrimenkul (#TURGG)

Mali bünyesini güçlendirmesi ve yeni finansman ihtiyacı yaratılması için kâr payı dağıtımı gerçekleştirmeyecek.

4- Körfez GYO(#KRGYO)

Devam eden ve yeni yapılacak yatırımlardaki nakit ihtiyacını karşılamak için kâr payı dağıtmayacağını açıkladı.

5- Doğan Burda (#DOBUR)

Orta ve uzun vadeli hedefleri ile nakit ve karlılık durumunu gözeterek işletme sermayesini güçlendirmek gayesiyle kâr payı dağıtımı gerçekleştirmeyecek.

6- Bülbüloğlu Vinç (#BVSAN)

Finansal yapısının daha güçlü hale getirilmesi için kâr payı dağıtımı gerçekleştirmeyecek.

7- Demisaş Döküm (#DMSAS)

Finansal tablolarında dönem zararı bulunması nedeniyle kâr dağıtımı gerçekleştirmeyecek.

8- Pınar Su (#PINSU)

2022 yılı faaliyetlerinin zararla sonuçlanmış olması sebebiyle kâr payı dağıtmayacak.

Temettü verecek şirketler peş peşe açıklandı! İşte tek tek açıklanan o şirketler ve temettü miktarları! Sakın kaçırmayın

10 TL ve üzeri temettü veren şirketler peş peşe açıklandı! İşte para saçacak o şirketler! Hemen bakın!

Ereğli'den son dakika temettü kararı! Duyan şok oldu!