30 / 04 / 2024

Temmuz 2024 emekli aylıkları nasıl hesaplanacak? İşte son dakika emekli zammı hesaplama tablosu! 

Temmuz 2024 emekli aylıkları nasıl hesaplanacak? İşte son dakika emekli zammı hesaplama tablosu! 

Pek çok kişinin gündeminde yer alan memur ve emekli maaş zammı nasıl hesaplanacak?  İşte son dakika Temmuz 2024 emekli zammı hesaplama tablosu...



Memur ve emeklilerin maaş zamları gündemden düşmezken, Habertürk'ten Ahmet Kıvanç merakla beklenen emekli aylıkları ve memur maaş artışlarıyla ilgili merak edilenleri kaleme aldı.

Ahmet Kıvanç'ın yazısı şu şekilde:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılının art ayında tüketici fiyatlarına göre aylık enflasyonu yüzde 3,16, ocak – mart dönemindeki üç aylık enflasyonu da yüzde 15,06 şeklinde duyurdu.

Bu yılın Ocak ayında memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yüzde 49,25 oranında zam geldi. Söz konusu bu artışın içerisinde yüzde 15 oranındaki toplu sözleşme zammı da bulunuyor.

Kanuna göre SSK ve BAĞ – KUR emekli aylıkları yalnızca son 6 aylık enflasyon oranında zamlanıyor. Buna göre bu yılın Ocak ayında SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına normalde yüzde 37,57 oranında zam yapılacaktı. Fakat, hükümet söz konusu bu oranı önce 5 puan artırdı ve yüzde 42,57’ye tamamladı. Daha sonra da yüzde 49,25 yaptı, memur ve memur emeklileri ile eşitledi.

Temmuz 2024 emekli aylıkları nasıl hesaplanacak? İşte son dakika emekli zammı hesaplama tablosu! 

ÜÇ AYLIK FARK YÜZDE 15,06

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları için 2024 yılının üç aylık döneminde yüzde 15,06 oranında enflasyon farkı ortaya çıkmıştı. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına Ocak'ta yüzde 15 oranında toplu sözleşme zammı yapılmıştı. Ocak – haziran döneminde enflasyon yüzde 15’i geçerse, aşan bölümün farkı Temmuz'da maaşlara yansıtılacak.

Merakla beklenen memur maaşları ve emekli memur aylıkları için ocak – mart dönemindeki enflasyon farkı yüzde 0,05 gibi çok düşük oranda gerçekleşti.

 

TEMMUZ 2024 MAAŞLARI NASIL HESAPLANACAK?

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın son enflasyon raporunda 2024 yılı enflasyonu orta noktası yüzde 36 olmak üzere yüzde 30 – 42 aralığında tahmin edilmişti. Para Politikası Kurulu’nun 5 puanlık faiz artışı kararı almış olduğu son toplantıya ilişkin açıklama enflasyon tahmininde yukarı yönlü revizyona gidileceği biçiminde değerlendirilmişti. Merkez Bankası’nın 2. enflasyon raporu 9 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak.

Mevcut projeksiyonlara göre 2024 Haziran'da yıllık enflasyonun yüzde 75 olması halinde, ocak – haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon yüzde 27,21 şeklinde olacak.

Böyle bir durumda SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına Temmuz'da yüzde 27,21 oranındaki enflasyon farkı oranında artış yapılmış olacak.

Memur maaşları ve emekli memur aylıklarında artış yapılırken de öncelikli olarak bu yılın ocak ayındaki yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı dikkate alınarak 6 aylık enflasyon farkı hesaplanmış olacak. Memurlar ve emekli memurlar için 6 aylık enflasyon farkı yüzde 10,62 şeklinde olacak. Bunun üzerine geçen sene imzalanmış olan toplu sözleşme ile belirlenmiş olan yüzde 10 oranında artış yapılacak. Böylelikle memur maaşları ve emekli memur aylıkları Temmuz'da yüzde 21,68 oranında artacak.

Yeni bir kanun çıkartılmadığı sürece enflasyon oranı kaç olursa olsun Temmuz'da memur maaşları ve emekli memur aylıklarındaki artış SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarındaki artıştan daha düşük kalacak.

 

İki ilde satılık imarlı arsa! İmarlı arsa arayanlar Nisan 2024 fırsatını kaçırmayın!

Ford'dan bu aya özel dev indirim fırsatı! Sıfır araç alacaklar hemen bakın: İşte Ford Focus fiyat listesi 9 Nisan 2024! 

1 milyon TL konut kredisinin aylık taksiti ne kadar? Konut kredisi hesapla: İş Bankası konut kredisi hesaplama!


Geri Dön