27 / 05 / 2024

Temmuz 2024 emekli zammı netleşiyor! İşte kalem kalem emekli maaşı hesaplama!

Temmuz 2024 emekli zammı netleşiyor! İşte kalem kalem emekli maaşı hesaplama!

Merakla beklenen enflasyon verileri açıklandıkça emekli maaşına yapılacak zam da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Peki emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? İşte tek tek yapılan o hesaplamalar...



Emeklilerin gözü kulağı Temmuz ayındaki maaş zamlarına çevrildi. Emekli vatandaşlar bununla ilgili her haberi merakla takip ederken, 4 aylık enflasyonun belli olmasıyla maaşlara Temmuz ayında yapılacak zam oranı da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Peki Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte tek tek hesaplanan o rakamlar...

Temmuz 2024 emekli zammı netleşiyor! İşte kalem kalem emekli maaşı hesaplama!

EMEKLİYE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplamıştı. Bakan Vedat Işıkhan, enflasyon ve sözleşme kaynaklı farkların temmuzda emekli maaşlarına yansıyacağını fakat maaşlara bunun dışında bir zam yapılmayacağını belirtti.

EMEKLİ ZAMMINDA 4 AYLIK ENFLASYON FARKI RESMEN BELLİ OLDU!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Nisan 2024 enflasyon verileriyle beraber, memur ve emeklilerinin zam oranını belirlemede etkili 4 aylık enflasyon farkı da belli olmuş oldu.

Açıklanan rakamlara göre; SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak için yüzde 6,70, şubat için yüzde 4,53, mart için 3,16 ve nisan ayı için 3,18 enflasyon farkını şimdiden hak etti.

Böylelikle de Nisan 2024 itibarıyla 4 aylık enflasyon farkı toplamı yüzde 18,70 şeklinde belirlendi.

Merakla beklenen net rakamlar da Mayıs ve Haziran aylarına ilişkin enflasyon verisiyle belli olmuş olacak.


ZAM ORANLARI BELİRGİNLEŞİYOR

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç imzalı habere göre memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına Ocak'ta yüzde 15 oranında toplu sözleşme zammı yapıldı. Ocak-haziran döneminde de enflasyonun yüzde 15’i aşan kısmı kadar fark Temmuz'da maaşlara yansıtılmış olacak.

Temmuz 2024 emekli zammı netleşiyor! İşte kalem kalem emekli maaşı hesaplama!

TEMMUZ AYINDA EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası tarafından yayımlanan son enflasyon raporunda 2024 yılı enflasyonu orta noktası yüzde 36 olmak üzere yüzde 30 - 42 aralığında tahmin edilmişti. Merkez Bankası’nın ikinci enflasyon raporu 9 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak.

Mevcut projeksiyonlara göre Haziran'da yıllık enflasyonun yüzde 75 olması durumunda ocak - haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon yüzde 27,21 şeklinde olacak.

Söz konusu bu durumda SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına Temmuz'da yüzde 27,21 oranındaki enflasyon farkı oranında artış yapılmış olacak.

Yine verilen detaylara göre memur maaşları ve emekli memur aylıklarında artış yapılırken farklı bir hesaplama yöntemi izleniyor. Buna göre, öncelikle Ocak'taki yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı dikkate alınıp 6 aylık enflasyon farkı hesaplanacak. Memurlar ve emekli memurlar için 6 aylık enflasyon farkı ise yüzde 10.62 şeklinde olacak.

Bunun üzerine geçen sene imzalanmış olan toplu sözleşme ile belirlenen yüzde 10 oranında artış yapılacak. Böylelikle memur maaşları ve emekli memur aylıkları Temmuz'da yüzde 21.68 oranında artacak.

Yeni bir kanun çıkartılmadığı sürece enflasyon oranı kaç olursa olsun Temmuz'da memur maaşları ve emekli memur aylıklarındaki artış SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarındaki artıştan düşük kalacak.

 

Kredi bulamayan şirketler, gayrimenkul satıyor: Fabrika, arsa, bina satışları hızlandı!

Doç. Dr. Sinan Cansız'dan deprem uyarısı!  İzmir  mi, İstanbul mu daha tehlikeli?

Ev sahiplerinin yeni oyunu akıllara durgunluk verdi: Sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyorlar!


Geri Dön