Ekonomi

Temmuz ayı emekli maaşı zam oranı, belirlenmeye başladı! Peki emekli maaşı kaç TL olacak? İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Şubat ayı sonu itibari ile aylık enflasyon verileri açıkladı. Bu kapsamda temmuz ayı emekli maaşlarına yansıtılacak olan zam oranları merak konusu oldu. Peki emekli ve memur maaşları ne kadar zamlanacak? İşte detaylar...Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artan enflasyon oranlarına karşı, memur ve emeklileri mağdur olmayacağının altını çizerek "Temmuz ayında hem memurlarımızın hem emeklilerimizin maaşlarına yapılacak yüzde 7 toplu sözleşme artışına ilave olarak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı da ilave edilecektir" diye kaydetmişti

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2021 senesine ait enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlar merak konusu oldu. Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artan enflasyon oranlarına karşı, memur ve emeklileri mağdur olmayacağının altını çizerek "Temmuz ayında hem memurlarımızın hem emeklilerimizin maaşlarına yapılacak yüzde 7 toplu sözleşme artışına ilave olarak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı da ilave edilecektir" diye kaydetmişti. 

 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Şubat ayı sonu itibari ile aylık enflasyon verileri açıkladı. Bu kapsamda temmuz ayı emekli maaşlarına yansıtılacak olan zam oranları merak konusu oldu. Peki emekli ve memur maaşları ne kadar zamlanacak? İşte detaylar...

Yılda iki kere zam yapılıyor

Ege haber'de yer alan habere göre, devlet kurumlarında memur olarak çalışan, SSK- BAĞKUR ve Emekli Sandığı’ndan emekli olmuş milyonlarca vatandaşın maaşına senede iki kere zam yapılıyor. Altı aylık süreden sonra açıklanan toplam enflasyon oranlarına göre belirlenen memur, memur emeklisi ve emekli zamları, ocak ayında yüzde 30,95 olarak açıklandı. Bu durumda vatandaşlar yükselen hayat pahalılığı karşısında senenin ikinci ayında ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya koyuldu.

Memur emeklisine yüzde 15,95 oranında zam

Uzmanlar, ocak ve şubat ayı enflasyon verilerine göre hesapladıkları memur maaşı zam oranını, yüzde 15,95 olarak açıkladılar. Buna göre enflasyon oranı 6 ayın sonunda bu şekilde kalsa bile, en düşük memur maaşı 4 bin 794 Türk Lirası olacak.

 

Emekliye yüzde 16,45 oranında zam

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ocak ve şubat ayının aylık enflasyon verilerinin ardından emeklilere yapılacak olan senenin ikinci maaş zammı oranı belirlenmeye başladı. Uzmanlar tarafından yapılan hesaplara göre henüz iki verisi açıklanmış olan enflasyon oranları baz alındığında emeklilerin, temmuz ayından itibaren maaşlarını en az yüzde 16,45 oranında zamlı alacakları tahmin ediliyor.

Emeklilere karşılıksız 2.750 TL ek ödeme! Hemen başvurun!

Emekliler dikkat! Emlak vergisi ödemelerinde dikkat çeken detay! 

EYT için yeni formül tartışılıyor! İşte halk ve iş emekliliği modeli…