Ekonomi

Temmuz ayı emekli zammı ne kadar olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı ilk kez rakam verdi!

Kamu işçisi maaşına yapılan zammın ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı ilk kez en düşük emekli maaşına dair rakam verdi. İşte detaylar!Peki, en düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam olacak?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşına ve asgari ücrete yapılacak olan zam miktarını ilk kez duyurdu. Peki, en düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam olacak?

İşte, 2023 Temmuz ayında belli olacak emekli maaşı ve asgari ücrete dair yaptığı tahminleri...

2023 KAMU İŞÇİSİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu toplu iş sözleşmesi bağlamında refah payı, ücretlerde yüzde 45 zam uygulanmıştır. Bu şekilde, en düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya yükseltiyoruz. Bununla birlikte iş primi ödemesi olmayan işçilere yüzde 4 - 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşme ile getiriyoruz.

Gazi, terör mağduru olan ve şehit yakını işçilerimizin açık ücretlerine yüzde 10'luk ek gerçekleştiriyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde de yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretleri konusunda da yüzde 8 zamlı ödenmesini de öngörüyoruz. Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını yenileyerek, ücret zammını artırıyoruz. Ek ödeme, hizmet zammı, sosyal yardım ödemesi, tediye dışı ikramiye gün sayısı gibi başlıklar altında da artışlar yapıyoruz."

2023 TEMMUZ EMEKLİ MAAŞI, ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşı ile yeni asgari ücret rakamını belirtti.

Erdursun, "Kamu işçilerine zam oranı açıklandı!” Zam oranı yüzde 45, en düşük kamu işçi maaşı böylelikle 15.000 TL oldu. Bu oranda yapılacak olan zam 1 Temmuz tarihinde zam oranları duyurulacak, asgari ücretli çalışanlar, memur ve emekliler için önem arz etmektedir" dedi ve sonraki paylaşımında ise zam oranına dair düşüncesini şöyle açıkladı;

"Asgari ücret 1 Temmuz tarihinde 12.500 TL olur. En düşük emekli aylığı 1 Temmuz tarihinde 10.000 TL olur. Çok baskı meydana gelirse asgari ücrete yakın bir rakam olur..."