21 / 05 / 2024

Temmuz ayında konut kredileri ve kredi faiz oranları!

 Temmuz ayında konut kredileri ve kredi faiz oranları!

BDDK’nın haftalık bülteninden çıkan sonuçlara göre, mali kesime verilen krediler toplamı son dönemde %8,84 azalarak, 16 milyar 553 milyon liradan 15 milyar 89 milyon liraya düştü



Bankacılık sektöründe mali kesim hariç toplam kredi hacmi de 2012 Temmuz ayının ilk haftası itibarıyla 679 milyar 715 milyon lira olarak belirlendi. Gözlemlenen rakamlar Haziran sonunda 682 milyar 910 milyon lira olarak belirlenmişti. Bu durumda kredilerde bir haftada % 0,47 düşüş kaydedildi.


Kredi hacminde gözlemlenen bu düşüşe paralel olarak, kısmen gözlemlenen faiz/masraf düşüşleri ile beraber Finzoon Ortalama Yıllık Maliyet Oranı’nda geçen aya nazaran 0,5 puan geriledi. Endekse katılan bankalar arasında tam 1 puanlık YMO düşüşü ile Denizbank en ciddi indirimi yapan banka olarak göze batıyor. Buna rağmen endeksteki en düşük YMO oranına sahip olan Garanti Bankası arasındaki fark yaklaşık 0,8 puan olarak gözüküyor. Garanti Banakası mevcut kampanyaları ve Finzoom özel kampanyaları ile bu dönemde en uygun kredi veren bankalar arasında başı çekiyor.


Kredi faiz oranlarındaki değişim

Haziran ayında %15,01 olarak gözlemlenen Finzoom Yıllık Ortalama Maliyet Oranı, Temmuz ayında gözlemlenen faiz ve masraf indirimleriyle  %14,05 seviyesine geriledi. Mayıs ayında 120 ay vade, 100.000 TL için endekse katılan bankalar arasında en düşük yıllık maliyet oranı %12,72, en yüksek maliyet oranı 16.99 olarak gözlemlenmiştir.


Tüketici Kredilerinde Mayıs Ayı

Haziran ayında %22,20 olarak gözlemlenen Finzoom.com.tr ortalama YMO endeksi Temmuz ayında ufak çaplı bir artış ile beraber %22,90 seviyesine yükselmiştir. Finzoom Yıllık Maliyet oranında gözlemlenen bu artış önümüzdeki dönemde beklenen ihtiyaç kredisi kampanyaları ile daha düşük seviyelere gerileyecektir. Zira önümüzdeki dönemde bankalar Ramazan ayına özel kredi kampanyalarını raflara çıkaracaklardır. Bu dönemde ramazan ayına özel kredileri finzoom.com.tr adresinden takip edebilirsiniz.


Finzoom.com.tr Hakkında

Finzoom Türkiye, Finzoom Financial Guide Network’ün Türkiye şubesidir ve Türkiye’nin ilk finansal ürün ve kredi karşılaştırma portalıdır. Maliyet oranları hesapları ve bankaların kredi ürünlerinde analiz yaparak banka ürünlerinin nabzını tutan tek kuruluştur. www.Finzoom.com.tr tüm bankalardan kredi oranları ile ilgili tam bilgi toplar ve bu bilgileri açık, objektif olarak karşılaştırmaya sunar. Amacımız, tüketici bilinci sağlamak ve tüketicinin doğru krediyi seçmesinde tarafsız olarak yol göstermektir.


İletişim: FinZoom | www.finzoom.com.tr |  E-mail: [email protected]



Geri Dön