Kent Haberleri

Temmuz ayının SED ödemeleri hesaplara yattı! Hemen kontrol edin: Tam 1 milyar 21 milyon TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay 1 milyar 21 milyon lira tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin hesaplara aktarıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Bakan Göktaş, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi alanlara Temmuz müjdesini verdi. Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini ve çocukların farklı ihtiyaçlarını gözetip hizmetleri çeşitlendirdiklerine dikkat çekerek, bu kapsamda SED ile çocukları, ailelerinin yanında ve sosyal çevresi içerisinde desteklediklerini dile getirdi. 

HESAPLARA TAM 1.2 MİLYAR TL YATTI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, söz konusu açıklamasında "Çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için temmuz ayına ilişkin 1 milyar 21 milyon TL tutarındaki SED ödemesini hesaplara aktardık" ifadelerine yer verdi. 

Bakan Göktaş, ilelerin ve çocukların psikososyal destek hizmeti ile güçlenmesi sağlanarak çocuklara ilişkin sportif, kültürel, akademik ve sosyal etkinliklerin hayata geçirildiğinin altını çizdi. 

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 2024?

Devlet tarafından yapılan yardımlar arasında yer alan SED yardımı, öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak ve bu kişilerin eğitim haklarını desteklemek için hesaplara yatırılıyor. 

SED yardım başvurusu için birkaç seçenek bulunuyor. İşte o seçenekler: 

- Anne ve babalar SED yardımları için e-devlet kapısı üzerinden başvuru yapabilir. 

- E-devlet üzerinden yapılan başvurular ön başvuru şeklinde kabul edilir ve ön başvurunun onaylanması durumunda kişilerin kendilerinden talep edilen belgeleri temin ederek başvuru adreslerine bizzat gitmesi gerekir.

- Kişiler ikametlerinin yer aldığı il ya da ilçedeki Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüklerine ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl/İlçe Müdürlüklerine giderek evraklarını teslim edebileceği gibi direkt şekilde başvurularını da bu kurumlara yapabilir.

SED BAŞVURUSU İÇİN HANGİ EVRAKLAR GEREKLİ?

- SED ödemesi başvuru formu

- Başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının aslı ve fotokopisi

- Çocuğun sağlık raporu ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı fotokopisi

- Başvuru sahibi ve hane bireyleri için SGK’dan alınması gerekli olan gelir belgesi ya da gelirsizlik belgesi

- Vukuatlı nüfus kayıt örneği

- İkametgah belgesi

- Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi

- Hane bireylerinin mal ve mülk beyanlarına ilişkin belgeler

- SED yardımı alacak olan çocuğun meslek ya da İŞKUR kurslarına katıldığını belirten belgeler

Kapalıçarşı canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 19 Temmuz Cuma altın fiyatları!

Bursa ve Edirne'de 8 arsa satılıyor! 3.8 milyon TL'ye de var, 150 milyon TL'ye de!

İslam Memiş, gram altında artık yalnızca bu kazandırır diyerek açıkladı!