Kent Haberleri

Temmuz İOKBS burs parası ne zaman yatacak, bursluluk sınavları ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) kapsamında sınavda başarılı puan alan öğrencilere burs veriyor. Peki, İOKBS burs parası ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) kapsamında sınavda başarılı puan alan öğrencilere burs veriyor.

Söz konusu burs sınavına giremek isteyen öğrenciler başvuru tarihlerini sorgularken, burs alanlar ise bursların ne zaman hesaplara yatırılacağını merak ediyor. 

Peki, Temmuz İOKBS burs parası ne zaman yatacak, bursluluk sınavları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Milli Eğitim Bakanlığı İOKBS bursundan faydalanan, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı öğrencilerine ödeme yapıyor. İlköğretim ve Bu kapsamda adaylar, "Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Temmuz bursu yattı mı, sınavları ne zaman başlayacak?" sorularını sorguluyor. 

Bu kapsamda 2023 bursluluk sınavı için de geri sayım başladı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) eylül ayında gerçekleştiriliyor. Hali hazırda PYBS bursu alan öğrenciler ise 'Temmuz bursluluk parası ne zaman ödenecek?' sorusuna cevap aramaya başladı.

İOKBS TEMMUZ BURSU YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK? 

MEB tarafından 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı öğrencilerine verilen PYBS bursu her ayın 25'ine kadar PTT ile Vakıfbank hesaplarına yatırılıyor. Ödeme tarihlerinin öne çekilmesine ilişkin bir açıklama ise henüz bulunmuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) kapsamında sınavda başarılı puan alan öğrencilere burs veriyor. Peki, İOKBS burs parası ne zaman yatacak? İşte detaylar...

İOKBS BURSLULUK PARASI SORGULAMA NASIL, NEREDEN YAPILIR? 

Bursluluk ücreti alan öğrenciler sorgulama işlemini e-okul VBS üzerinden gerçekleştiriliyor. T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarası ile sisteme giriş gerçekleştirilerek sorgulama işlemine başlanıyor.

İOKBS BURSU NE KADAR? 

İOKBS bursu Haziran ayında 863 Türk Lirası olarak hesaplara geçmişti.

2023 İOKBS SINAVI NE ZAMAN? 

Başvuru gerçekleştiren adaylar, 3 Eylül 2023 Pazar günü saat 10:00'da İOKBS'ye girecek. Sınav sonuçları ise 22 Eylül 2023 tarihinde meb.gov.tr'den yayımlanacak.

Apartmanların üst katlarında oturanlara son dakika uyarısı: Kavurucu sıcaklara dikkat! 

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine son dakika seyyanen zam müjdesi! Hemen kulislerden sızan bu yeni tarihe bakın!

2012'den bu yana Merkezi borsalardan yaklaşık 11 milyar dolar çalındı!