05 / 07 / 2024

Temmuz ve Ağustos 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu!

Temmuz ve Ağustos 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen yeni projelerine başvuru yapmak isteyen neler yapması gerektiğini araştırıyor. İşte E-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu...



Dar gelirli vatandaşlar için yeni konut projeleri hayata geçiren ve konu ile ilgili olarak çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı dar gelirli vatandaşları da konut sahibi yapmayı sürdürüyor.

Ev sahibi olmak isteyenler için hem düşük taksitler ve hem de düşük peşinatlar sunan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın projelerine nasıl başvuru yapılacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Peki  TOKİ  projelerine e-devlet üzerinden nasıl başvurulur? TOKİ 2+1 ve 3+1 konut tipleri için nasıl başvurulur? 

Temmuz ve Ağustos 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu!

TOKİ TEMMUZ VE AĞUSTOS 2024 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türkiye'nin 81 şehrinde inşa ettiği projelerle dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın projelerine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar söz konusu bu başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. 

E-devlet üzerinden TOKİ'nin Temmuz ve Ağustos ayı projelerine başvuru yapmak isteyenlerin şu adımları takip etmeleri gerekli:

TOKİ'nin yeni projelerine başvuru yapabilmek için öncelikle e-devlet sistemine giriş yaparak karşınıza çıkan arama kısmından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına girilmesi gerekiyor. Ardından söz konusu konut başvurusu seçimleri de yapılarak açılmış olan sayfada başvuru bilgilendirme formu okunur ve daha sonra devam et butonuna tıklanması gerekiyor.

Akabinde karşınıza çıkan sayfada sayfada eğer varsa yapılmış olan mevcut başvurular yer alır, yeni başvuru yapmak için ise sağ üst kısımdaki Yeni Başvuru seçeneğine tıklanarak başvuru aşamasına geçilir.

Temmuz ve Ağustos 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu!

Söz konusu bu başvurunun ilk adımında tercih edilmiş olan sosyal konut projelerinden, başvuru yapılmak istenen projenin seçimi gerçekleştirilir ve sayfanın alt bölümündeki `Devam et` butonuna tıklanır. Söz konusu proje seçildikten sonraki adım da konut tipi seçimi olur. Akabinde konut tipi seçilir ve yapılan işleme devam edilir.

TOKİ başvurularının 3. adımında `Bilgilendirme ve Onay` sayfası açılır. Sayfadaki bilgileri kontrol ederek,  bilgilendirme metnini dikkatli bir şekilde okuduktan sonra alt kısımdaki `Yukarıdaki bilgilendirmeyi okudum...` şeklinde devam eden alan işaretlenir ve akabinde de bir sonraki aşamaya geçilir.

4. aşama da `Başvuru Formu. Karşınıza çıkan bu ekranda kişisel bilgilerin başvurunun geçerli olması için eksiksiz ve hatasız bir biçimde olması gerekli. Söz konusu başvurular için 5. aşamada da yapılan başvurunun tamamlanabilmesi için, doldurulmuş olan formun ön izlemesi başvuru yapmış olan kullanıcıya gösterilir. Formdaki paylaşılmış olan bilgilerde herhangi bir eksik veya hatalı bilgi varsa, önceki sayfaya dönülür ve düzeltilme yapılması gerekir. Eğer söz konusu bu bilgiler eksiksiz ve doğru ise o sayfanın alt kısmında önce `Başvuru Kategorisi` akabinde ise `Devam et` butonu seçilir. Son aşama artık başvuruların onaylanmış olduğu sayfa. Tüm bilgiler son bir defa da detaylı bir şekilde kontrol edilir. Daha sonra ise alt bölümde başvurunun başarıyla sonuçlanması için gerekli ödeme hakkında bilgi kutucuğu bulunur, bu işlem de tamamlanır ve TOKİ konut başvurusu gerçekleştirilmiş olur.

Kentsel dönüşümde emsal karar! Evin değeri düştü diye sözleşmeyi imzalamadı!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

Sarıyer Belediyesi, Uskumruköy'de 213 milyon TL'ye arsa satıyor! 


Geri Dön