Ekonomi

Temmuz'da maaşlara yapılan enflasyon zammından sonra bir zam haberi daha! 1224 lira resmen maaşlara eklenecek

Türk lirasındaki aşırı düşüş nedeniyle alım gücünün azalması nedeniyle milyonlarca asgari ücretli, memur ve emeklisine Temmuz'da peş peşe yüksek enflasyon zamları yapıldı. Zamların ardından maaşlarda bir zam haberi daha geldi. Resmen zamlı maaşlara eklendi! İşte detaylar...Zamlı maaş heyecanı yaşayan milyonalrca insan paralarını çekecekleri günü beklerken maaşlarda bir artış daha yaşandı

Zamlı maşların Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı açıklanmıştı hükümetin açıkladığı asgari ücret, memur, memur emeklisine yapılan zamlar önümüzdeki ayın birinden itibaren ve belirlenen günlerde hesaplara yatırılacak. Zamlı maaş heyecanı yaşayan milyonalrca insan paralarını çekecekleri günü beklerken maaşlarda bir artış daha yaşandı. Resmi Gazete'de yayınlanan genelgeye göre çalışanların yol ve yemek ücretlerine de zam geldi. İşyerleri çalıştırdığı işçiye ofis ya da fabrikada yemek vermiyorsa yemek ve yol parası veriyor. 

AYDA 1224 LİRA YEMEK PARASI ÖDENECEK

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe giren devlet kararına göre işyerlerinin kendi bünyelerinde istihdam ettikleri çalışanlarına verdiği yemek ücreti 34 liradan 51 liraya çıkarıldı. Böylece ücretlerdeki artış oranı yüzde 79.41 oranındazam gelmiş oldu. Buna göre haftanın 6 günü 45 saat çalışan bir işçiye ayda asgari olarak  bin 224 lira yemek parası ödenecek. Bu para ise 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren işverenler tarafından çalışanlara ödenen yemek bedelinin 51 TL’si, yol (ulaşım) bedelinin 25.5 lirası gelir vergisinden istisna edildi.

 

ZORUNLU YOL PARASI ÖDEMESİ 25,5 LİRAYA ÇIKTI

Ayrıca işyerlerinin çalışanlara günlük 17 lira olarak verilmesi zorunlu olan yol ücretinde de zam yapıldı. Bu ücret ise yeni düzenlemeyle 25,5 TL’ye çıkarıldı. Buna göre haftanın 6 günü çalışan bir kişiye ayda en az 612 TL tutarında yol parası verilmesi gerekiyor.

Markette litresi 55 liraya süt isyanı! Bizim hakkımızı kim savunacak diyerek veryansın ettiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borcuna zam ve enflasyon çıkışı! KYK borçları silinecek mi?

Zam gelen emekli maaşlarının bankaya yatış günleri belli oldu! Tahsis numarası tek olanlar...

LPG'ye gelen zamdan sonra mutfak tüpüne de zam geldi! Yeni tüpünü alıp kenara koyan kâra geçer

Fiat Egea tüm modellerinde Connect uygulamasını standart yaptı! Sadece 399 lira