29 / 04 / 2024

Tepe İnşaat, Maltepe'ye 600 konut yapacak!

Tepe İnşaat, Maltepe'ye 600 konut yapacak!

Maltepe’yi kendini üs olarak seçen Tepe İnşaat, İstanbul’da gerçekleştireceği iki projeden sonra 600 konutluk üçüncü projeyi de yine aynı bölgede inşa edecek



Maltepe’yi kendini üs olarak seçen Tepe İnşaat, İstanbul’da gerçekleştireceği iki projeden sonra 600 konutluk üçüncü projeyi de yine aynı bölgede inşa edecek.
 
İstanbul Maltepe’de Narcity’den sonra bu yıl sonuna doğru bitirmeyi planladığı Narkule’nin de yapımına devam eden Tepe inşaat, sahibi olduğu komşu arsa üzerine bu yıl 600 konut  üretmeyi planlıyor. Tepe İnşaat, 2011 yılında  taahhüt ve yatırım projeleri dahil olmak üzere toplam 500 milyon dolarlık bir ciro öngörüyor.

Fazla yükselmedi ama 5 bin kişiye yuva oluyor
Tepe İnşaat olarak 2010 yılında en son İstanbul Maltepe’de yer alan Narcity projesini gerçekleştirdiklerini ve burada yaşamın başladığını belirten Tepe İnşaat Genel Müdürü Atila Kemal Oğuz, bu projenin bloklarda yaşamak isteyenler için butik bir proje olarak hazırlandığını anlattı. Narcity’nin ilk bakışta dikkat çekecek kadar modern bin görünümü olduğunun altını çizen Oğuz, “Burası rengarenk yapısıyla çok iddialı. Farklı bin balkon yapısına sahip” diye konuştu.

Üç yıllık bir çalışmanın ürünü olarak Narcity’de Eylül 2010’da yaşamın başladığını kaydeden Oğuz, toplam 147 bin 383 metrekare arsa üzerinde 285 bin metrekare inşaat yaptıklarını hatırlattı. Projede toplam 1.306 konutun bulunduğuna parmak basan Oğuz, “Biz planlamalarımızı zaman içinde yaşayacak insan sayısının 5 bin olacağı yönünde yaptık” diye konuştu.

Narcity’de binaların 5 ile 9 kat arasında değiştiğini vurgulayan Oğuz, “Sadece bir tane 15 katlı blok var projede. Sosyal donatılar ise oldukça iddialı. Her ne kadar modern kent projesi olarak konumlandırılsa da bu çalışmada komşuluk ilişkilerinin pekiştirilebileceği sosyal mekanlar, gezi alanları, seyir terasları göz ardı edilmedi" diye konuştu.

Narcity’ye komşu olarak birde Narkule projesinin temelini attıklarını ve 2009 yılından bu yana çalışmaların devam ettiğini kaydeden Oğuz, Burada da 2011 yılının sonlarına doğru konutları sahiplerine teslim edeceklerini belirtti. Daha mütevazi rakamlarla bir proje geliştirdiklerini belirten Oğuz, “Projeden bizim ciro beklentimiz 49 milyon TL civarında. Burada 11 bin 571 metrekare arsa üzerine 17 bin 500 metrekare inşaat yapıyoruz. Toplam konut sayımız ise 108 olacak” diye konuştu.

Fiyat dalgalanması marka konutları etkilemez
Türkiye’deki ekonomik büyümeyi olumlu bir gösterge olarak kabul eden Oğuz, bu ivmenin yönünün yukarıya doğru olmasının 2011 yılında konut sektörü açısından da hareketliliğini koruyacağı anlamına geldiğini ifade etti.
Özellikle yılın ikinci yarısında bu hareketliliğin daha fazla artacağı fikrinde olduğunu söyleyen Oğuz, “Gayrimenkul yatırımlarında yaklaşık yüzde 5’e varan bir büyüme beklenirken, özellikle ofis yatırımlarında bu büyümenin daha fazla gerçekleşecektir. Ayrıca Türkiye’deki ekonomik istikrarın sağlanmasıyla yaratılan olumlu hava, yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam edecektir. Fakat genel seçim ve dış piyasalardaki olası mali dalgalanmalar, temkinli olunması gereken süreçlerdir” diye konuştu.

Konut fiyatlarındaki dalgalanmalara da değinen Oğuz, marka bilincini oluşturan firmaların bu tür dalgalanmalardan etkilenmeyeceğini ifade ederek, “Markalı firmaların doğru projeleri doğru fiyatlarda hedef kitlesiyle buluşturarak talep ihtiyacını karşılamayacağını düşünüyorum. Fiyat artışına en büyük etken ise sınırlı arsa maliyetlerinin artması. Faizler özellikle 2011’in ilk yarısı mevcut düşük sürecini devam ettirirken, yılın ikinci yarısından itibaren bir miktar yükselişe geçebilir” diye konuştu.


Geri Dön