03 / 05 / 2024

Terrace Lido'da metrekaresi 5 bin 500 dolara!

Terrace Lido'da metrekaresi 5 bin 500 dolara!

Terrace Lido 30 konuttan oluşan bu çok özel butik projede metrekare fiyatları yaklaşık 5 bin 500 dolar civarında. Terrace Lido, büyüklükleri 89 ve 130 metrekare arasında değişen 7 ayrı tipte daireden oluşuyor



İnanlar İnşaat ilk konsept projesi olan Terrace Fulya ile bir hayli sükse yapmıştı. Şirketin Sarıyer Maden’de yaptığı Terrace Bahçe projesi de oldukça iddialı. Belgrad Ormanları ile komşu, uzaktan Karadeniz’i gören proje bir taraftan doğanın içinde huzurlu bir ortam vaat ederken, diğer yandan şehre yakınlığı ile de önemli bir alternatif. Ayrıca şirketin sattığı evlerde ikinci el garantisi vermesi, müşteriler tarafından herhangi bir sebepten dolayı satışa çıkarılan evi, emlakçıya ya da bir internet sitesine düşmeden geri alması da önemli bir ayrıntı olarak dikkati çekiyor.

1965 yılından bu yana konut üreten İnanlar İnşaat’ın 2005 yılında temelini attığı Terrace Fulya evleri mimari estetiği ile bir hayli dikkat çekmişti.  Nitelikli konut ihtiyacına modern mimari çözümlerle ve butik projelerle katkı yapan İnanlar’ın şu an Sarıyer Maden’de artık son rötüşlerinin yapıldığı ve 2011 yılının Nisan ayında teslim edilmesi planlanan projesi Terrace Bahçe de oldukça sempatik, kullanışlı bir konut alternatifi olarak dikkati çekiyor.

Projeye ister Bahçeköy-Zekeriyaköy orman yolunu kullanarak, isterseniz sahilden Sarıyer üzerinden ulaşmak mümkün. Sinpaş’ın Rumeli Konakları ve Pelikan Park evlerine komşu 3 bloktan oluşan Terrace Bahçe’de en güzel yan ise doğa ile içiçelik. Orman hemen yanıbaşınızda iken ve bir taraftan da Kilyos üzerinden Karadeniz’i görürken insan ister istemez “Acaba şehirdeki işime geç kalır mıyım” diye kaygılanıyor. Ancak evler huzurlu bir yaşam sunarken şehir merkezine de şaşırtıcı bir şekilde yakınlığı ile eşsiz bir alternatif oluşturuyor. Hele hele işiniz Büyükdere Caddesi-Maslak-Levent hattında ise kusursuz bir alternatif olduğunu söyleyebilirim. Bu bölgenin açılacak Çayırbaşı Tüneli ve planlanan üçüncü köprü yolu ile birlikte daha da gözde ve prim yapma imkanı bulacak alan olduğunun da altını çizmek lazım.

14 değişik daire tipi var

Bu projede 1+1’den 4+1’e kadar farklı seçeneklerde 14 değişik daire tipi var. 78 daireden oluşan bu projede evlerin büyük bölümü satılmış durumda. Ben Serdar İnan ile konuştuğumda satışta halen 11 adet dubleks 5 adet de normal daire vardı. Satışların sadece 6 ay içinde bu seviyeye geldiğine dikkati çekerim. 4.2 dönüm alan üzerine kurulu projede dubleksler 180 ile 200 metrekare büyüklüğe sahip ve ortalama metrekare fiyatı evin konumuna göre 3 bin 200 TL ile 4 bin TL arasında değişiyor. İlk çıkış fiyatı yine konuma göre 2 bin 800-3 bin TL arasındaymış. Proje eşsiz bir manzara sunduğu için tavandan yere kadar olan camlar hemen dikkati çekiyor. Mekana da olduğundan daha fazla bir hacim katıyor.

Tüm dairelerin mutfak mobilyalarında Alman markası Nolte tercih edilmiş. Binalar dış cepheleri ile de çok havalı. Terrace Bahçe dairelerinin banyolarında Ideal Standard markalı ürünler ve tüm ıslak zeminlerde ise İspanyol Pamesa seramikler kullanılmış. Otis markalı asansörler, klima altyapısı dikkati çekiyor. Bu arada notlarıma bakıyorum, açık mutfaklı 47 metrekarenin üzerinde salonu olan daire tipinin altını çizmişim. Peyzaj ve bahçe aydınlatmaları mimari projeyle uyumlu olarak düşünülen sitede yüzme havuzu ve özel bir güneşlenme terası da bulunuyor. Ancak havuz biraz küçük tutulmuş ve sanki oraya ‘Var mı var’ demek için konmuş gibi duruyor.

Mercedes gibi ev...

Serdar İnan, ilginç bir şekilde sattığı evlerin ikinci elde emlakçılar ya da emlak siteleri aracılığıyla pazarlanmasını istemiyor. Bunun nedenini ise şöyle özetliyor: “Bazı ev sahipleri herhangi bir sebepten dolayı evini satmak zorunda kalabilir. Satılacak eve bir değer biçilip, o fiyat etikete konunca o bir anda projenin fiyatı oluyor. Ben projeden ev alan ancak evini satmayanların evinin değerinin düşmesini istemem. Alttan satılık evleri alırım, ikinci elin değerinin düşmesini engellerim. Bugün Mercedes neden otomobil denince ilk akla gelen marka Çünkü ikinci eli kuvvetli. Biz de projelerimizde bu kuralı uyguluyoruz. Ayrıca biz burada teslimattan sonra 2 yıl daha garanti veririz. Evlere en az 500 dokunuş daha yaparız.”

Terrace Lido ile Büyükada şenlendi

İnanlar İnşaat’ın bir diğer dikkat çeken projesi Büyükada’da yapımına başladığı Terrace Lido. 30 konuttan oluşan bu çok özel butik projede metrekare fiyatları yaklaşık 5 bin 500 dolar civarında. Terrace Lido, büyüklükleri 89 ve 130 metrekare arasında değişen Celine, Nicole, Juliette, Claire, Sophie, Charlotte ve Isabelle olarak adlandırılan 7 ayrı tipte daireden oluşuyor. Tamamı deniz manzaralı olan daireler, 1+1 ve 2+1 olarak satışa sunulmuş.

Deprem korkusu yok

Terrace Lido ile ilgili bilgi veren Serdar İnan, “Büyükada’ya Bostancı’dan 10, Kabataş’tan 30 dakikada ulaşılabiliyor. Şehir merkezinde bile insanlar işlerine ya da evlerine bu kadar kısa sürede ulaşamazken, bu çok önemli bir avantaj. Ayrıca sakinlerimize özel Terrace Lido teknesi ulaşımı daha da kolaylaştıracak. Terrace Lido sakinleri deniz ve doğa ile iç içe, Ada’da şehir konforu yaşayacaklar. Terrace Lido hem Büyükada keyfini yaşamak isteyenler hem de projeyi yatırım olarak değerlendirmek isteyenler için yüksek kira geliri elde edebilecekleri önemli bir alternatif olacak” diye konuştu.

Adalar bölgesi hareketlenecek

“İstanbul depremi denince ilk akla gelen yer Adalar” diyecek oluyorum. Serdar İnan sözümü kesip şöyle konuşuyor: “Muhtelif dere yataklarına kurulan evlerden se burası çok daha güvenli. Üstelik adalar granit zemin üzerinde ve zemin çok sağlam. Burada sanılanın aksine depremle ilgili hiçbir sıkıntı yok. ” Serdar İnan, demokratik açılımın uzun yıllar ihmal edilmiş Adalar bölgesine ayrı bir hava katacağını, Ruhban Okulu’nun açılması, yetimhanenin yeniden faaliyete geçmesi ile birlikte Adalar bölgesinde hareketlenmenin artacağını söylüyor.

Kaç ev üretiyor bilmiyor, çünkü sayınca malın bereketi kaçarmış

Serdar İnan’a şu an ellerinde yapımı süren, satışı devam eden projeleri soruyorum. Bana tam bir yanıt veremiyor. Ya veremiyor ya da vermek istemiyor. Zira ısrarla ve gülerek babasının bir sözünü hatırlatıyor. “Sayınca malın bereketi kaçar.”

Zorlamayla “Bir ev satın alırken insanlar arkasındaki grubun kim olduğunu merak eder. Bugüne kadar yaptığı ya da halen yapımı süren projelerini de bilmek ister. Bu marka değeri ve alıcı için çok önemlidir” diye diye İnanlar İnşaat’ın süregelen projeleri ile ilgili biraz detay alabiliyorum. Terrace Lido muhtemelen önümüzdeki yılın Haziran ayında bitecek. “Zekeriyaköy Sarıyer bölgesi bizim için çok önemli. Burası hızla gelişecek. Sarıyer bölgesinde 4-5 proje var” diyor. “4 mü 5 mi” diyorum yine aynı cevap: “Sayınca malın bereketi kaçar.”

Yine laf arasında Gültepe’de Avlu 138 projesinin tamamlanmak üzere olduğunu, Kartal’da, Seyrantepe’de ve Feriköy’de başlayan ya da başlamak üzere olan projeler olduğunu anlıyorum.
Vatan/Ercan İNAN

www.inanlarinsaat.com.tr

http://www.terracelido.com/

 0212 291 28 60


Geri Dön