Genel

Terrace Plus projesi modern mimarisiyle dikkat çekiyor!

Terrace Plus Villaları, 3. köprü planlaması içinde yeniden ele alınan ve kıymeti her geçen gün artan bölgede, arazi eğimini avantaja dönüştüren planlaması ve modern mimari çizgileriyle dikkat çekiyor...


Terrace Plus Villaları, 3. köprü planlaması içinde yeniden ele alınan ve kıymeti her geçen gün artan bölgede, arazi eğimini avantaja dönüştüren planlaması ve modern mimari çizgilerinin yanı sıra teknolojik yapı malzemeleri ile İnanlar Grup tarafından yapılıyor. Zekeriyaköy İstanbul'un doğaya kaçış noktalarından biri olup son yıllarda özellikle merkezden ciddi göç aldı. Maslak'tan başlayıp 3, havalimanı yönünde Bahçeköy, Atatürk Arboretumu, Zekeriköy'e uzanan aks ile 3. köprü ve Sarıyer yönünde ilerleyen aks şu anda hem arazi planlaması hem de yeni çevre yolları ile oldukça dinamik, Terrace Plus Villaları. İnanlar Grup'un bu bölgeye özel çalıştığı bir proje. Terrace marka ismi ile İstanbul'un çeşitli bölgelerinde pek çok projeye imza atan grubun, Terrace Plus projesi diğerlerinden mimari dil olarak farklı. 


KIRMIZI PANJURLU EV Müstakil ev havali geçmişte iki katlı, kırma çatılıt kırmızı panjurlu, aşı boyalı idi. Şimdilerde bu romantik ev hayali yazlık bölgelerde bile geçerliliğini yitirdi. Teknoloji sadece malzeme ve tekniği içermiyor aynı zamanda beğeni ve beklentileri de değiştiriyor. Kırmızı panjurlar yerini endüstriyel camlara, kareli romantik perdeler yerini otomasyona bağlı kapatıcılara bıraktı. Romantizmi savunanlar bile koltuklarının yanında minimum beş priz isler hale gelmişken, Terrace Plus"ta sunulan mimari dile karşılık gelen yaşam biçimi, içinde yaşadığımız dönemi yansıtmıyor mu? 


Modern mimarisi ile dikkat çeken bir proje Ahmet Alataş Mimarlık imzasını taşıyan minimalist çizgilerde, brüt etkisi yoğun çatı arası ile 3 kata ulaşan villaların, strüktürel sistemi yatay taşıyıcı döşemelerde betonarme, düşey taşıyıcı kolonlarda çelik olarak tasarlanmış. 


Beton kolonların ağır etkisi yerine ince kesitli çelik taşıyıcılar özellikle tercih edilmiş. Villaların birbirine olan yakınlığı 5.5-6 metre ile sınırlı. Arazideki 20 metre kot farkı 4 kademede eritilip otopark ve peyzaj ile süslenmiş. Açık ve kapalı sosyal alanlar merkezde değil Villalar arasında bahçe duvarı yerine peyzaj çalışmaları, tek noktadan araziye araç giriş ve çıkışı, kot farkından yararlanılarak çözülen her villa için en az iki araçlık kapalı otopark, bahçe ile hemzemin tüm yaşam alanlarının eğim yönünde sıralanması, birbirinin manzarasını kesmeyen yerleşimler arazi kullanımında alınmış bazı temel kararlar. Sosyal alanın yerleşkenin ortasına değil de kenarına alınmış olması da bilinçli bir karar. Markalı restoran hizmeti planlanan sosyal tesiste açık kapalı restoranlar, teraslar ile yaklaşık 1200 metrekarelik inşaat planlanmış. 



MİMAR Esin TÜMER/ Habertürk Gazetesi