28 / 04 / 2024

Terrace Tema Atakent Evleri'nin kat yüksekliği 3 metre!

 Terrace Tema Atakent Evleri'nin kat yüksekliği 3 metre!

Firma: İnanlar İnşaat

Proje: Terrace Tema

Halkalı Atakent’te İnanlar İnşaat’ın Terrace Tema Projesi’ndeki 30 ve 40 kattan oluşan iki bloku, arazinin eğimi ve mimari yapısıyla insanı ezmiyor. 3 metrelik kat yüksekliği, sıkıştırılmış yaşamı kıran önemli bir karar



Kapalı cam kutularda, sokağa dokunmayan yaşamı, özellikle yüksek ofis bloklarından edinilen deneyimler nedeni ile de tercih etmeyenler olabilir. Lakin günümüzde doğal enerji kaynaklarını inşaat sektöründe motive etmenin fantezi değil zorunluluk olduğu gerçeği gibi yükselmenin de kaçınılmaz nedenleri ortada. Yükselirken doğru kararları vermek hem içerideki yaşam hem de kütlenin kent siluetindeki yeri için çok önemli şüphesiz. Kent merkezinde köşeyi dönünce ucu gözükmeyen bir blok ile karşılaşmanız an meselesi artık. Oysa yükselen bir kütleye yaklaşım hak ettiği mesafeler ve ölçek geçişleri ile çözülmeli. Halkalı’da hayata geçen Terrace Tema’nın böyle bir şansı var. Gerek arazinin eğimi gerek mimari grubun 30 ve 40 kattan oluşan iki bloka yaklaşırken sunduğu çözümler insanı ezmiyor. 30 ve 40 katlı iki kuleye dışarıdan yaklaşım arazideki eğimin avantajı ve çevre düzenlemesi ile çözüm bulurken, içeride görece geniş metrekareler ve muadillerinde çok sık göremeyeceğimiz kat yüksekliği sayesiyle hücrelere kapanmışlık hissi kırılıyor. 1+1 konutlar için önerilen metrekareler 2+1 konut önermelerinde görebileceğiniz ölçekte. 


3 METRE KAT YÜKSEKLİĞİ İLE GELEN FERAHLIK

Evin her noktasında 3 metrelik net kat yüksekliği ise cam giydirme cepheler içine sıkıştırılmış yaşamı kıran önemli bir karar. Her iki kulede de merkezi soğutma ünitelerinin gereksinim duyduğu tesisat katları gök bahçeler ile değerlendirilmekte. Ayağınızı toprağa basma şansınız olmayabilir ama yüzünüzü güneşe verip kahvenizi 29. kattaki terasta içmemeniz için bir neden yok. 


PROJENİN YÜZDE 70’İ 1+1 

1+1 konut tipinin yoğun olarak değerlendirilmesinin en önemli nedeni, bu dairelerin aslında 2+1 daire genişliğinde, çamaşır dolabı, yemek bölümü gibi detayları ile çözülmüş olması. Örnek daire iç mekân tasarımı Mustafa Toner imzalı. 


RAKAMLARLA TERRACE TEMA 

100 milyon TL yatırım, yaklaşık 30.000 metrekare arazi üzerinde, 80.000 metrekare inşaat, yaklaşık 27.000 metrekare yeşil alan, 30 ve 40 katlı blokta 416 daire, 1+1 daireler için 1, 2+1 ve 3+1 daireler için 2 adet olmak üzere toplam 525 araçlık kapalı otopark, toplam 16 adet 90-200 metrekare arası gök bahçe, biri yangın olmak üzere blok bazında 5 asansör.

Habertürk/ESİN TÜMER


projeye sor



Geri Dön